Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tavuğun ve balığın derisini yemeyin

Uzmanlar beslenmenin; sadece açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak veya canının istediği şeyleri yemek olmadığını belirtiyor.
Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini arttırmak için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almaktır.

Beslenme veDiyetUzmanı Ayşe Dinç, günlük tüketilen besinlerin çeşitli olmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Hayvansal kaynaklı besinlerin iyi kalite protein içermekle birlikte yağ oranının yüksek olduğunun da unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Dinç, "Bitkisel kaynaklı besinlere ağırlık verilerek dengeli bir beslenme örüntüsü sağlanmalıdır. Yeterli protein alımı için mutlaka et, yumurta, süt, yoğurt vb. tüketilmeli, fakat bunların az yağlı olanları tercih edilmelidir. Örneğin et olarak sucuk, salam, sosis tüketmek yerine yağsız dana eti, tavuk ve balık etini tercih edin. Günde birkaç kez tahıl grubu besinler (ekmek, makarna, pirinç gibi) tüketilmelidir. Günlük enerji gereksiniminin çoğu (yüzde 55–60) karbonhidratlardan sağlanmalıdır. Sağlıklı bir beslenme planı için basit karbonhidratlar (şeker) yerine kompleks karbonhidratları (pirinç, makarna, bulgur, ekmek) tercih edin." dedi.




TAVUK DERİSİNİ TÜKETMEYİN

Günde birkaç kez bölgesel olarak bulunabilen, çeşitli taze sebze ve meyvelerden tüketilmesini tavsiye eden Dinç, her öğünde mutlaka taze sebze ve meyve tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Diyetle yağ alımının kontrol edilmesini ve doymuş yağlar (tereyağı, kuyruk yağı.) yerine, doymamış yağların (ayçiçeği, mısırözü, zeytinyağı vb. bitkisel yağlar) tercih edilmesini isteyen Dinç şöyle devam etti;

"Yemeklerinizi haşlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemleri ile pişirin. Yağda kızartma ve kavurma yönteminden uzak durun. Etin görünür yağları ile tavuk ve balığın derisini tüketmeyin. Yağlı kırmızı etler ve kırmızı et ürünleri yerine balık, tavuk ve yağsız etler ile kuru baklagilleri (kuru fasulye, nohut, mercimek gibi) tercih ediniz. Günlük protein ihtiyacınızı karşılamak için sucuk, sosis, salam gibi yağ ve kolesterol değeri yüksek olan yiyecekler yerine yağsız dana eti, tavuk ve balık eti ile bitkisel kaynaklı proteinleri (kuru baklagiller) tercih edin. Böylece yağ ve kolesterol alımını da azaltmış olursunuz. Süt ve süt ürünleri kullanılmalı (yoğurt, peynir), ancak bunlar az yağlı ve az tuzlu olmalıdır."

CİHAN

çok faydalı bilgiler teşekkürler lakin tavuk nefis görünüyor ;D

Tesekkür ederiz.


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com