Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Suyla gelen hastalıklar..




Kanserden alerjiye kadar pek çok hastalığın altında suyun eksikliği ve kalitesizliği yatıyor. İşte kalitesiz suyun neden olduğu rahatsızlıklar..

Doç. Dr. Nuri Haksever, "Vücudumuzun yüzde 75'i sudan oluştuğuna göre hastalıkların nedeninde suyun eksikliğini ve kalitesizliğini görebiliriz" dedi...

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nuri Haksever, "Kanserden başlayarak, alerjilere, sindirim ve organ bozukluklarına kadar pek çok hastalığın oluşumunda suyun da rolü var" dedi.

SUYUN RENGİNİN ÖNEMİ

Suyun renginin her zaman berrak olmasının arzulandığını ifade eden Haksever, " Suyun renkli olması bozuk olduğu anlamına gelmez. Suda çözünmüş halde bulunan demir, mangan, krom, nikel gibi metal iyonları ile organik bileşiklerin varlığını gösterir. Bitkilerin bozuşması, toprak yapısı, evsel ve endüstriyel kirlenme sonucu da olabilir" dedi.

Ancak bulanık suyun istenmeyen maddelerin varlığına işaret olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Haksever, " Bulanıklığı yüksek sular klorlandığında, çok zararlı ürünler ortaya çıkabilir. İyi klorlama için bulanıklık 1 değerinden düşük olmalıdır. Bulanıklığın kaynağı, endüstriyel, evsel kirlenme olabilr" diye konuştu.

YUMUŞAK SUYA DiKKAT

Sadece ağız tadı düşünülerek içilen yumuşak suların vücutta iletkenliği azalttığına dikkat çeken Haksever, "Bu da hücrelerarası iletişimi bozmaktadır. Sonuçta kalp hastalıkları, kanser, unutkanlık gibi pek çok durum karşımıza çıkmaktadır" ifadesini kullandı.

OKSiJEN MiKTARI

Suda arzu edilen oksijen miktarının eksik veya arzu edilen limitlerde olmamasının içilen suyun kalitesizliğini gösterdiğini aktaran Haksever, "Bu sudan ne miktarda içilirse içilsin hücreye yeteri kadar oksijen ulaşamaz. Beyin ve sinir hastalıkları, Alzheimer, kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve benzeri onlarca hastalığa zemin oluşturur" dedi.

SUYUN FAYDALARINI ARTIRMAK İÇİN...

Sağlıklı suyun doğal antioksidan, dezenfektan ve antiseptik özelliklere sahip olması gerektiğini vurgulayan Haksever, özellikle güvenilir markaların ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini kaydetti. Haksever, "Suda oksijen oranı artırıldığı zaman felç dahil pek çok hastalığın tedavisinde fayda sağlanabiliyor. O nedenle problem odaklı değil çözüm odaklı düşünce sistemine uygun olarak oksijeni ve hücreye girişi artırılan suyu kullanarak tedavide yeni bir başlangıç oluşturmaktayız" şeklinde konuştu.


Bugün

BOL SU İÇELİM YANİ .TABİ KALİTELİSİNİ

aynen öyle :)

Bilgi için teşekkürler....

Rica ederim...


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com