Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Patlıcanlı Pilav


Malzemeler :

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
2 adet patlıcan
1 adet soğan
75 gr. margarin
Tuz
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı :
Pirinci dinlendirmek için 1 çorba kaşığı tuz ekleyip üzerini 2 parmak geçecek kadar ılık su koyup 1 saat dinlendirin. Dinlenen pirinçlerin suyunu süzüp bol su altında 4-5 kez yıkayıp süzün. Patlıcanların kabuklarını tamamına yakın soyarak uzunlamasına kestikten sonra minik minik doğrayın. Patlıcanların üzerine tuz serperek soğuk suda 15 dakika dinlendirin. Dinlenen patlıcanları yıkayıp süzün ve havlu peçete üzerine koyarak kurulayın.
Patlıcanları kızgın yağda tavayı sallayarak kızartın. Delikli kepçe yardımıyla kağıt havlu üzerine koyarak yağını süzdürün. 75 gr. margarini tencerede eritip, minik minik doğranmış soğanı ekleyip 3-4 dk. kavurun. Pirinci ekleyip 4-5 dk arada karıştırarak kavurun. Kaynar suyu ve tuzu ekleyip karıştırın ve 2-3 dk. harlı ateşte kaynattıktan sonra altını kısın.
Kızarmış ve yağı süzülmüş patlıcanları pirince ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. Pilav pişince tencerenin kapağını açarak kağıt havlu koyarak pilavı 15 dk. demlenmeye bırakın.

eline emeğine sağlık kardeşim..


eline emeğine sağlık kardeşim..

eline emeğine sağlık gayet güzel bir tarif denemeye değer..


Pilav ve Makarnalar

MollaCami.Com