Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hazret-i Nuh'un (a.s.) Oğullarına Öğütleri

Nuh Aleyhisselâm ölüm döşeğinde iken oğlu Şam'a şu öğütleri vermişti:

"Ey oğlum! Kalbinde zerre miktar şirk olduğu halde kabre girme! Çünkü Allah'ın huzuruna müşrik olarak gelen kimse için bir delil yoktur.

"Oğlum! Kalbinde zerre miktar kibir bulunduğu halde de kabre girme! Çünkü Kibriya ve büyüklük Yüce Allah'ın ridasıdır. Ridası hakkında çekişen kimseye Allah gazap eder.

"Ey oğlum! Kalbinde zerre miktar rahmetten ümit kesmiş olarak da kabre girme! Çünkü sapıklığa düşmüş kimseden başkası, Allah'ın rahmetinden ümit kesmez.

"Sana tavsiyem şudur ki:

"Seni iki şeyden yasaklıyor ve iki şeyi emrediyorum:

"Emrim, Lâilâhe illallah ile Sübhanallahi ve bihamdihi kelimeleridir.

"Bunlar herşeyin duasıdır, halk bunlarla rızıklanır, "Seni şirkten ve kibirden de yasaklıyorum."

Peygamberler Tarihi, s. 106.

Allah(c.c) razı olsun kardeşim emeğine sağlık...


Allah(c.c) razı olsun kardeşim emeğine sağlık...


Allah(c.c) razı olsun kardeşim emeğine sağlık...

amin,Rab'bim sizlerden de razı olsun.

ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM ''SUBHANALLAHI VE BIHAMDIHI SUBHANALLAHIL AZIM'' BEN ALLAH'I ULUHIYET MAKAMINA YAKISMAYAN SIFATLARDAN TENZIH EDER VE ONA HAMDEDERIM, BEN ALLAH'I ULUHIYET MAKAMINA YAKISMAYAN SIFATLARDAN TEKRAR TENZIH EDERIM,

TEŞEKKURLER. ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN. MEVLAM BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİZİ KAT BE KAT ARTIRSIN. AMİN.

Ben teşekkür ederim, Rab'bim sizlerden de razı olsun. Mevlam aciz kulunu ümmet-i Muhammed'e hizmet etmeye muktedir kılsın.

(Sübhânallahi ve bi-hamdihi) güzel kelimesi, bu iki şeyi açıkca bildirmekdedir. Hak teâlânın tenzîhini ve takdîsini yani Ona yakışmayan aşağılıklardan ve kötülüklerden uzak olduğunu çok güzel bildirmektedir.

Bu güzel kelime, şükür yapmağı, hamd etmekle bildirmektedir. Çünkü hamd, her şükrün başıdır. Hak teâlânın güzel sıfatlarına ve işlerine ve bütün ni’metlerine ve büyük ihsânlarına hamd kelimesi ile şükür edilmektedir. Bunun içindir ki, hadîs-i şerîfde, “Bir kimse, bu güzel kelimeyi gündüz veya gece, yüz kerre söylerse, o gün veya o gece, hiç kimse onun kadar sevâb kazanamaz. Ancak onun gibi söyliyen kazanır” buyuruldu. Başkalarının ibâdeti, onunla nasıl bir olabilir ki, o kimse, bu güzel kelimenin son parçası ile, bütün iyiliklerin ve ibâdetlerin şükrünü yapmış olmakdadır. Bu güzel kelimenin baş tarafı ise, ayrıca Hak teâlâyı kötülüklerden ve aşağılıklardan tenzîh ve takdîs etmektedir. O hâlde, bu güzel kelimeyi her gün ve her gece yüz kerre okumalıyız! İnsanları iyi işleri yapmağa, ancak Allahü teâlâ kavuşturur.


Peygamberler Tarihi

MollaCami.Com