Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Geçen yılın şampiyonları ÖSS'de yine zirveye çıktı

Geçen yılın şampiyonları ÖSS'de yine zirveye çıktı



Çağrı Onuk Türkiye birincisi, kardeşi Fatih de yedinci oldu.
Öğrenci Seçme Sınavı'nın sonuçları ilginç bir durumu gözler önüne serdi. Ortaöğretim dört yıla çıktığı için liseler mezun vermeyince, eski mezunlar ÖSS'de yeniden yarıştı. 2007'de şampiyon olanlar, bu yıla da damgasını vurdu.



Sözel puan türünde geçtiğimiz yıl Türkiye ikincisi olan Çağrı Berk Onuk, bu kez hem Sözel, hem de Eşit Ağırlık'ta birinciliğe yükseldi. 2007'nin Sözel birincisi Çağrı Sert de bu sene ikinci oldu. Barajın düşürülmesi ise 'gözü yüksekte olmayan' adaylara yaradı. Sınava girenlerin yüzde 80'i lisans programları için belirlenen 165 puanı geçti. Buna göre bu yıl sınava girenlerin yarısı üniversiteli olabilecek. Denizli, 'en başarılı il' olarak ismini zirveye yazdırırken, Ardahan, Hakkari ve Şırnak, ÖSS'nin en başarısız şehirleri oldu. Adaylar, tercihlerini 23 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında internetten ya da sınav başvuru merkezlerinden yapacak.


zaman

Derece yapmak için sınava girmişler!


ÖSS 2008 sonuçlarına göre derece alan Tuzla Vehbi Koç Vakfı Lisesi'nden Çağrı Berk Onuk, Galatasaray Lisesi'nden Çağrı Sert ve İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi'nden Murat Ahıskalı geçen yıl da ÖSS'ye girerek derece almıştı.



Bu sene EA-2 ve SÖZ-2 puan türlerinden birinci olan Çağrı Berk Onuk, 2007 ÖSS'de SÖZ-2 puanından ikinci; bu sene SÖZ-2 puan türünden üçüncü olan Murat Ahıskalı, geçen yıl EA-2 puan türünden ikinci; bu sene SÖZ-2 puan türünden ikinci olan Çağrı Sert de, geçen yıl Sözel-2 ve Fransızca'da birinci, EA-2 puan türünden de 3. olmuştu. EA 2 ve SÖZ 2 puan türü birincisi Çağrı Berk Onuk, "Şu anda Amerikan Princeton Üniversitesi'nde eğitim görüyorum. Belki Türkiye'de eğitim görürüm diye tekrar sınava girdim." diye konuştu.

Çağrı Sert ise "Birinci olmak istiyordum. Başından beri onu planlıyordum. O yüzden biraz buruk bir sevinç.'' dedi. Sert, sınava, birinci olmanın sevincini yeniden yaşamak, ikinci kez birinci olmak için girdiğini anlattı. Sert, "Sadece bu bilgimi devam ettirerek ikinci kez birinci olunabileceğini, bunu başarabileceğimi görmek istedim. Gelecek sene de kendimi denemek için sınava girebilirim.'' dedi. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde hem iktisat hem de matematik bölümlerinde eğitim gördüğünü belirten Sert, üniversitesinden memnun olduğunu ve değişiklik yapmayı düşünmediğini dile getirdi


zaman


Öss

MollaCami.Com