Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 32 sonuçtan 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree29Likes

Konu: Çocukluğumun Ramazanları

  1. #16
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

      
    yok devam edin el birliği ile bitirecez en son da hepsini toplayıp koyarız bir yere
    kitapci bunu beğendi.
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  2. #17
    Global Moderatör Kasirga anise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    3,432
    Rep Gücü
    25

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    bende uyuşmuş okudum , sonunda anladım mevzuyu
    Her düşüş bir öğreniş, ne düşüş bitti ne öğreniş...

  3. #18
    Aktif Üye Firtina kitapci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    2,435
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    evet evet ben sizi destekliyorum .... begeniyorum surekli, hadi basracaksiniz Allahin izniyle

  4. #19
    Haddini Bil Yeter.. Poyraz selman-i pak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    1,596
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    Sanki rükudan secdeye inen safların, kubbeyi inleten azametli uğultusunu duyuyorum..
    Her yâd, durgun, derin bir göle atılan taşlar gibi gönlümün üzerine düştükçe geniş, hesapsız çemberler yapıyor..
    Açıldıkça genişleyen bu hesapsız duygular kalbimde izler açıyor.. Ne kadar heyecanlıyım..!
    kitapci bunu beğendi.
    Çağdaş değil; Çağ açıp, çağ kapatanlarız..

  5. #20
    Haddini Bil Yeter.. Poyraz selman-i pak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    1,596
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    Merhaba ya şehri ramazan..
    Kulaklarımda çocukluğumun o eski ramazan gecelerinde yaşanan manzaralardan kalmış renkler var..
    Beynim, sanki sanki bitmez tükenmez arabalar, bitmez tükenmez yollardan taşları oynatarak, temelleri sarsarak, gölgeleri ite ite koşuyor..
    şeyma ve kitapci bunu beğendi.
    Çağdaş değil; Çağ açıp, çağ kapatanlarız..

  6. #21
    Global Moderatör Kasirga anise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    3,432
    Rep Gücü
    25

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    ve birden iki taraflarında kalın sütunlar, çukur ..... dizili bir aydınlık sokağa kavuşarak, meramlarına ermiş insanlar gibi artık sakin sessiz kalıyor.

    boş bıraktığım yeri dikenler olarak okudum ama emin olamadım
    şeyma ve kitapci bunu beğendi.
    Her düşüş bir öğreniş, ne düşüş bitti ne öğreniş...

  7. #22
    Global Moderatör Kasirga anise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    3,432
    Rep Gücü
    25

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    o arabaların İstanbul sokaklarını sarsan gürültüsünü, direkler arasını dolduran halkın neşeli uğultusunu şimdi ne kadar yakından, ne kadar canlı işitiyorum.

    loş izbe mahalle kahvelerinde davullar gümbürdüyor, uzaklarda zurnalar sesleniyor
    selman-i pak ve kitapci bunu beğendi.
    Her düşüş bir öğreniş, ne düşüş bitti ne öğreniş...

  8. #23
    Haddini Bil Yeter.. Poyraz selman-i pak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    1,596
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    Alıntı anise Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ve birden iki taraflarında kalın sütunlar, çukur ..... dizili bir aydınlık sokağa kavuşarak, meramlarına ermiş insanlar gibi artık sakin sessiz kalıyor.

    boş bıraktığım yeri dikenler olarak okudum ama emin olamadım
    Dükkanlar olabilir mi acaba?
    Çağdaş değil; Çağ açıp, çağ kapatanlarız..

  9. #24
    Global Moderatör Kasirga anise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    3,432
    Rep Gücü
    25

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    neden olmasın ama vav koymayı unutmuşlar öyleyse bnm suçum yok yani yoksa rahat okurdum
    Her düşüş bir öğreniş, ne düşüş bitti ne öğreniş...

  10. #25
    Haddini Bil Yeter.. Poyraz selman-i pak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    1,596
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    Dikenler olursa da keften sonra elif gelmemesi gerekiyor

    Alıntı anise Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neden olmasın ama vav koymayı unutmuşlar öyleyse bnm suçum yok yani yoksa rahat okurdum
    Evet ama başka da bir şey bulamadım..
    Çağdaş değil; Çağ açıp, çağ kapatanlarız..

  11. #26
    Global Moderatör Kasirga anise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    3,432
    Rep Gücü
    25

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    siz bana bakmayın kardeşim dükkanlar en mantıklısı
    Her düşüş bir öğreniş, ne düşüş bitti ne öğreniş...

  12. #27
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    o zaman son şekli :



    ve birden iki taraflarında kalın sütunlar, çukur .dükkanlar . dizili bir aydınlık sokağa kavuşarak, meramlarına ermiş insanlar gibi artık sakin sessiz kalıyor.
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  13. #28
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    çocukluğumun ramazanları
    merhaba ya şehri ramazan ...

    Gözlerimi kapayıp için için,tatlı tatlı düşünüyorum.Çocukluğumun en hoş hatıraları zihnimde birer birer canlanıyor.Zihnimin uyuşmuş donmuş bahçelerinde bu tılsımlı isim bir rüzgar gibi dolaşarak
    hatıralarımı çiçeklendiriyor.Ramazana ait duygularım gönlümün katmer katmer,büklüm büklüm yaprakları içinden gittikçe renkleşerek tatlılaşarak birer meyve gibi büyüyor.
    yüreğim mazinin yadıyla şimdi inliyor.
    Düşündükçe derinleşiyorum;
    Olgun hatıraların ağırlığıyla başım bol meyveli bir dal gibi önüme sarktı;
    Ruhumun içinde bir heybet var, sanki ardı arkası alınmaz cemaatlerle dolu büyük camilerde tiz sesli müezzinleri dinliyorum.
    Sanki rükudan secdeye inen safların, kubbeyi inleten azametli uğultusunu duyuyorum..
    Her yâd, durgun, derin bir göle atılan taşlar gibi gönlümün üzerine düştükçe geniş, hesapsız çemberler yapıyor..
    Açıldıkça genişleyen bu hesapsız duygular kalbimde izler açıyor.. Ne kadar heyecanlıyım..!
    Merhaba ya şehri ramazan..
    Kulaklarımda çocukluğumun o eski ramazan gecelerinde yaşanan manzaralardan kalmış renkler var..
    Beynim, sanki sanki bitmez tükenmez arabalar, bitmez tükenmez yollardan taşları oynatarak, temelleri sarsarak, gölgeleri ite ite koşuyor..
    ve birden iki taraflarında kalın sütunlar, çukur dükkanlar dizili bir aydınlık sokağa kavuşarak, meramlarına ermiş insanlar gibi artık sakin sessiz kalıyor.
    o arabaların İstanbul sokaklarını sarsan gürültüsünü, direkler arasını dolduran halkın neşeli uğultusunu şimdi ne kadar yakından, ne kadar canlı işitiyorum.
    loş izbe mahalle kahvelerinde davullar gümbürdüyor, uzaklarda zurnalar sesleniyor
    şeyma ve kitapci bunu beğendi.
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  14. #29
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    daha ötelerde laterinelerin zilliçıngıraklı ahengi koşuyor.Bütün bu sesler fırtınalardan evvelki ilk hışırtılarıilk kabarmalarıyla yavaş yavaş harekete gelen
    bir deniz gibi sakin uyuşmuş gönlümün içinde inliyorkendimde coşkunluk isti'dadları duyuyorum ne kadar hassasım
    kitapci bunu beğendi.
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  15. #30
    Aktif Üye Katılımcı şeyma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    330
    Rep Gücü
    9

    Cevap: Çocukluğumun Ramazanları

    Merhaba ya şehri ramazan
    Asya’nın ve Afrikanın içimizde bir parçasını yaşatan sergi ne güzel bir alemdi ..Tepsilerde fıstıklı baklavalar, testilerde toprak kokulu yoğurtlar serili avlusunda biraz dolaşıp yan dehlizlere sapardım ,kınalı sakallı amcalar şeker satar , …. sesli …. baharat sayardı . Geniş çeşnili şekerlerden,keskin rayihalı tozlardan,hacı yağ ve misk, amber tezgahlarından, tesbihlerden, buhurdanlardan havaya buram buram …… kokusu dolardı.
    Mecelle ve janwes bunu beğendi.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Bu Konu İçin Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •