Toplam 12 sonuçtan 1 ile 12 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree4Likes
  • 3 Post By ankebut-57
  • 1 Post By ankebut-57

Konu: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

  1. #1
    Aktif Üye Katılımcı
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    433
    Rep Gücü
    10

    Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

      
    Türk-İslâm kültür ve medeniyetinde müstesna bir yeri olan ebced hesabı ve tarih düşürme konusu, kültürümüzü araştıran herkesin yakın ilgisini çeker. Zira, atalarımızdan bize intikal eden cami, medrese, kütüphane, çeşme, hastane, kışla, şadırvan, köprü ve me-zar taşları gibi bütün kültür ve sanat abidelerinin kitabelerinde ebced hesabıyla tarihlere rastlamaktayız.

    Hatta çocuklara isim verilirken ebced hesabı üzerinden çeşitli hesaplamalar yapılmıştır. Bunlardan biri de ebced hesabıyla çocuğun isminin, doğduğu yılı vermesi şeklinde olmuştur.

    Gelin sizinle biraz bu iş üzerine "hobi" olarak düşelim. Bu araştırma herhangi bir dini gereklilik gibi anlaşılmadan, sadece doğum yılını veren bir ebced hesabı çalışması şeklinde bilinsin.

    Hesaplanan isimler, sadece hicri yılı veya miladi yılı verecek şekilde hesaplanabilir. Veya İsim + Soyisim doğum yılını verecek şekilde hesaplanabilir.

    Çevrenizde bu yıl içerisinde doğacak çocuklar olabilir. Anne ve baba adayına bu şekilde bir jest yapabilirsiniz. Veya onların düşündüğü bir isim üzerinden ikinci bir isimle bu hesabı tutturmaya çalışabilirsiniz.

    Bu konunun açılması, alternatif isimlerle bu doğum yılını tutturmada birbirimize yardımcı olma amacını taşımaktadır.

    http://ebced.ihya.org/
    Attached Images Attached Images
    • Dosya tipi: jpg url.jpg (28.7 KB (Kilobyte), 36 görüntüleme / indirme.)
    Konu Piri Reis tarafından (31-12-2014 Saat 16:24 ) değiştirilmiştir.
    Yılmaz, şeyma ve berdo bunu beğendi.

  2. #2
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    BU nasıl olacak peki bunun için saatlerce hesap yapmak gerek mez mi ki
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  3. #3
    Aktif Üye Firtina Tuana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2008
    Mesajlar
    2,381
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    Ebced hesabıyla akıl ve fikir ölçmeyi biliyodum bunu ilk defa duydum. çok ilginç. o.O

  4. #4
    Aktif Üye Katılımcı
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    433
    Rep Gücü
    10

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    Evet saatler gerekiyor. Uğraş istiyor...

    Herkes hesapladığı bir ismi buraya yazarsa veya hesaplanmasını istediği isimleri yazarsa, biz de alfabetik sıraya göre ilk mesajımıza hepsini ekler ve bir arşiv oluşturmuş oluruz.
    Müderris bunu beğendi.

  5. #5
    Tarih öğrenmek farzdır... Kasirga Müderris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4,452
    Blog Entries
    4
    Rep Gücü
    30

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    Alıntı ankebut-57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet saatler gerekiyor. Uğraş istiyor...

    Herkes hesapladığı bir ismi buraya yazarsa veya hesaplanmasını istediği isimleri yazarsa, biz de alfabetik sıraya göre ilk mesajımıza hepsini ekler ve bir arşiv oluşturmuş oluruz.
    Bu vesile ile sayenizde güzel bir arşiv yapmış oluruz.

    İhmal ihanete eşittir...
    Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

  6. #6
    Aktif Üye Katılımcı
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    433
    Rep Gücü
    10

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    Şu an bana ebced hesabıyla 255 eden bir erkek ismi lazım. Denk getirebilen olursa güzel olur.

  7. #7
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    bana da 1433 ile kız ismi lazım
    tercihen isimlerden birisi zehra olabilir. (iki isimli olacak)
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  8. #8
    Üyemiz Okur Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    78
    Rep Gücü
    12

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    sagol kardeş faideli bir konu

    peki nasıl hesaplanıyor ?
    Bu günün işini yarına bırakma ...

  9. #9
    Aktif Üye Katılımcı
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    433
    Rep Gücü
    10

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    Alıntı kızılelma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana da 1433 ile kız ismi lazım
    tercihen isimlerden birisi zehra olabilir. (iki isimli olacak)
    زهراء

    214 ediyor. Dolayısıyla 1219 eden bir isme ihtiyaç var. Soyismini özelden gönderirseniz, Çift isim + Soyisim = 1433 alternatiflerine bakalım.

  10. #10
    Aktif Üye Katılımcı
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    433
    Rep Gücü
    10

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    Alıntı Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sagol kardeş faideli bir konu

    peki nasıl hesaplanıyor ?

    Arapça veya Osmanlıca yazılışındaki harflerin rakam değerleri toplamından ibaret... Rakam değerleri ilk mesajda mevcut.

  11. #11
    Caylak Caylak
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    1
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    ben ebced hesabıyla burcumu öğrenmek istiyorum ama bır türlü yapamadımm yardımcı olurmusunuz

  12. #12
    Caylak Caylak
    Üyelik Tarihi
    Apr 2014
    Mesajlar
    1
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Ebced hesabı ile isim koyma ve doğum tarihi düşürme üzerine!

    Ben bi turlu beceremedim hesaplamayi

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Ebced Hesabı ile cocuk İsimi
    Konuyu Açan: Suvari, Forum: Osmanlica.
    Cevaplar: 45
    Son Mesaj : 18-08-2012, 02:31
  2. Klasöre Arka Plan Resmi Koyma
    Konuyu Açan: janwes, Forum: PC Ipuclari.
    Cevaplar: 41
    Son Mesaj : 04-04-2009, 02:31

Bu Konu İçin Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •