Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


çocuklara peygamber sevgisini öğretmek

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="class: haber_baslik, colspan: 2"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Hz. Ali’den (ra) rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (asm) buyurdu ki: “Çocuklarınızı üç haslet üzere terbiye ediniz: Peygamberinizin sevgisi, O’nun (asm) Ehl-i Beytinin sevgisi ve Kur’ân okumak. Çünkü Kur’ân okuyanlar, Allah’ın arşının gölgesinden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde, Peygamberler ve asfiyalarla beraber, Arşın gölgesinde bulunacaklardır.”
(Camiü’s Sağir c. 1, s. 114)
YORUM
Çocuklara küçük yaşlarda yukarıdaki hadiste anlatılan üç hasletin benimsetilmesi eğitim açısından çok mühimdir.
Çocuğa öncelikle Hz. Peygamberin (asm) sevgisini kazandırmak demek, ona İslâmı sevdirmek demektir. Ona Ehl-i Beytin (Efendimizin aile fertleri) sevgisini benimsetmek de Efendimizin (asm) sünnetini sevdirmek anlamına gelir. Çocuğa Kur’ân’ı sevmeyi ve okumayı öğretmek de, ona Müslüman kimliğini kazandırmak demektir.
Bediüzzaman, bir çocuğun küçüklüğünde kuvvetli imanî eğitim almaması halinde, büyüdüğü zaman bu eğitimi alması, gayr-i Müslim birinin İslâmı kabul etmesi kadar zor olduğunu belirtmektedir. ( Emirdağ Lâhikası, Yeni tanzim, s. 86)
Çocuklarımıza Peygamber Efendimizin (asm) hayatını cazip bir şekilde anlatan resimli kitaplar alıp onlara okutmak, aile sohbetlerimizde konuştuğumuz mevzu ile alâkalı olan Efendimizin (asm) örnek hayatından kesitler aktarmak çok mühimdir.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

İbrahim ERSOYLU / Yeni Asya Gazetesi


Okul Öncesi Çocuk Eğitimi

MollaCami.Com