Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yeni yıl (yılbaşı)


Mevla’mıza hamd-ü senalar olsun ki sıhhat ve afiyet en mühimi hidayet üzere 2008- 2009 - 2010 - 2011 yılını geride bırakmak üzereyiz.Bu bakımdan bütün Müslümanlara iş düşmektedir. Uyanık olmalıdır.
Allâh (cc) meâlen Ali İmran sürsinde meâlen
Müminler, müminleri bırakıp da hakikati inkar eden o kafirleri dost edinmesin ve onu her kim yaparsa Allah'dan ilişiği kesilmiş olur, ancak onlardan bir korunma yapmanız başkadır. Bununla beraber Allah sizi kendisinden korunmanız hususunda uyarır.Her şeyin mercii dönülecek yer gidiş Allah'adır…(Ali İmran 28)

Efendimiz (sav) ise hadislerinde
Müşriklerle oturup kalkmayınız.Ve onlarla bir arada olmayınız.Kimki onlarla oturup kalkar ve onlarla beraber olursa o onlardandır.Bizden değildir.(Ruh’ul Beyan)

Bugün yeryüzünde kullanılmakta olan takvim üçtür.Miladi Rumi Hicri

Miladi takvim-Güneş esnasına göre kurulmuş ve tarih olarak İsa (as) mın doğduğun başlangıç olarak kabul edilmiştir.

Rumi takvim-Milattan önce kırk altıda Roma imparatoru Jelsezer adına düzenlenen takvimdir.

Hicri takvim-Hazreti Peygamberimizin Mekke-i Mükerreme den Medine-i Münevvereye hicret edişini tarih başlangıcı kabul etmiştir.

Peygamber Efendimiz Hadislerinde Kim bir topluluğa benzerse o ondandır. (F.Kadir)

Yine Peygamber Efendimiz Hadislerinde Kişi dostunun dini üzeredir.Sizden biriniz kiminle dostluk yaptığına baksın. (F.Kadir)

Müslümanlık benzemek tende kaçınmayı emretmiştir. Güneş doğarken güneş batarken bildiğimiz gibi namaz kılmak mekruhtur. Güneşe tapanlara benzememek için.
Ateşe karşı namaz kılmak mekruh kılınmıştır. Putperestlere benzememek için.
Resme karşı namaz kılmak mekruh kılınmıştır. Hindulara benzememek için.(Muhtasar ilmihal)

Efendimiz Hadislerinde Küçük şirkten kaçının,küçük şirk nedir ya rasülellah? Peygamber efendimizde riya ve müşriklerin merasimlerine hürmet göstermemekdir buyurdu. (Mektubat 41. Mektup)

Ebû Abdullah el Müştehir Hazretleri, Şirazlı bir Kürt taifesindendir. Cenabı Allah ona ilm-i ledün bahşetmek istemişti. Bir gün Şiraz medreselerinden birine geldi. Medresede talebeler ilim mevzuunda konuşmalar yapıyorlar, bazı hususlarda tartışmaları vuku' buluyordu. Talebelerin ilim öğrenmek için s'ayü gayret sarf ettiklerini görünce hoşuna gitti ve bir mesele öğrenmek kasdıyla bir şey sordu.Talebeler gülüştüler onun bu safça, yani basit bir şey sormasına. O Mübarek Ben de sizin öğrendiğiniz ilimlerden bir ilim öğrenmek isterim. Bana bir yol gösterin, dedi. Talebeler müstehzi bir tavırla ona şu nasihatte bulundular. Eğer alim olmak istersen, evinin tavanına bir ip bağla, ayağını da ipe sıkıca bağlayıp kendini baş aşağı sallandır ve her sallanışta "Sarı renkli demir( veya aslan yelesi)" de.Böylece ilim kapıları sana bir gecede açılır, dediler.Ebû Abdullah el-Müştehir Hazretleri talebelerin kendisi ile alay ettiklerini hiç aklına bile getirmeden doğru eve gitti. Onların dedikleri gibi evin tavanına bir ip bağlayıp ayaklarını da bir ucuna bağladı ve başı aşağı sallanmaya başladı. Her gidip deldiğinde ise onların tarif ettiği şeyi söylüyordu. Hüsn-niyyet ve sıdk sadakatle ile bu işi yapması Cenab-ı Allah'ın hoşuna gitmişti. Seher vakti olduğunda bütün ilim kapılarını Cenab-ı Allah ona açtı. Artık zahir ve batın bütün ilimler ona malum olmuştu. Bir çok âlimin halletmekte güçlük çektiği meseleyi ona sorar oldular. İşte "Emseytü Kürdiyyen, esbahtü arabiyyen (Kürt olarak akşamladım, arabî ilimlere vâkıf olarak sabahladım)" sözünü bu hadiseden sonra söylemiş olduğu rivayet edilir. Bu hadiseden sonra, o sabah Şiraz camilerinde va'z etmeye başladı ve Fatiha-i Şerife'ye yedi türlü mana verdi Mertebe mertebe açıkladığı Fatiha'nın mânâsını en sonunda içinizde bunu anlayacak hiç kimse yoktur. Hızır Aleyhisselâm bile bu manayı anlayamaz diyerek bitirdi. Zahir ve batın bütün ilimlerin hamili olan Ebû Abdullah Hazretleri, aynı zamanda zamanının mânevi salahiyet sahibi bir mürşid de oldu.(mollacami.com)

Niyet hayır akıbet hayır...İşte onun içindir ki ne olacak ya, bir şey olmaz, bir gece değilmi,yılda bir geliyor gibi şeytani ve nefsani sözlere aldanmamalı. Bize yakışan ne ise onu yapmalıyız. Şöyle bir düşündüğümüzde sadece bir senenin bitip diğer bir senenin başlaması, diğer bir deyişle bir günün bitip diğer günün başlaması yani normal bir gün...Kaldı ki yukardada ifade ettiğim gibi Hz İsa (as) mın doğduğu gün ki oda ihtilaflıdır. O gün kabul etsek bile kişiye yakışan (Hz) İsanın doğum günü diye ibadet-i teatla geçirilmesi lazım...

Hadis-i Kudsi meali - Ya Yuşa senin kavminin şerlilerinden altmış bin kişiyi şerlilerinden kırk bin kişiyi helak ediyorum. Yuşa (as) şerlilerin durumu belli hayırlıların günahı nedir? Ya rabbi diye sual edince onlar şerlilerin şerrini defi için elleriyle, dilleriyle, ve en son kalpleriyle olsun buğz etmediler diye buyurmuşlardır.(mevizeyi hasene )

Bir keresinde İmam-ı Rabbani (Hz) bir hasta şahsın ziyaretine gittiğinde ölümü yaklaşmıştı. O haline teveccüh ettiği zaman gördüm ki kalbi şiddetli zulmetler içinde… Her ne kadar bu zulmetin kalkması için teveccüh ettiysem hiç kalkmadı.
Çokça teveccühten sonra bilin diki kendisine bu zulmetler kendisinde saklı duran küfürden nasidir. Bu sıkıntıların menşei dahi küfür ehli ile dost geçinip durmasıdır... (Mektubat 266. Mektup)

İşte senenin son ayı olması hasebiyle bir senelik muhasebe ve muhakememizi, Cenabı hakka kullukta ki yerimizi ve vaziyetimizi yapa bildiklerimiz yapa bilmediklerimizi gözden geçirmemiz gereken bir aydır.Cenabı hak şu geçen seneyi bizden razı olarak ayırsın sadır olan isyanımızı hasenata tebdil eylesin…Amin //mollacami.net=ücharfbeşnokta//

Dünyada insan için birinci derecede lüzumlu olan imandir. Her insan iman etmek ve bu imani âhirete götürmekle mükelleftir. Bunun için de, bütün müminlerin asagidaki hususlara dikkat etmesi lâzimdir:

1. Gaybe inanmak. Gayb, bes duyu ile anlasilamayan seylerdir. Allâh, melek, Cennet, Cehennem ve cin gibi.
2. Helâlin helâl olduguna inanmak. Yâni helâl seylere haram dememek.
3. Haramin haram olduguna inanmak. Yâni haram olan seylere helâl dememek. Meselâ: Bira dahil alkollü içkilere, faize ve diger haram olan seylere helâl dememek.
4. Dâima Allâh'dan korkmak.
5. Mukaddesâta (Islam'in mukaddes saydigi seylere) hürmetkâr olup hafife almaktan kaçinmak.
6. Allâh'in rahmetinden ümidini kesmemek.
7. Kâfiri kâfir bilmek, mü'mini mü'min bilmek. Meselâ: Bir kimse, sözle, yaziyla veya fiilen din düsmanligi yapan birine müslüman dese dinden çikar.
Ayrica, dine hizmet eden ve dini yaymaya çalisan iman sahiplerine de kâfir diyen, yine dinden çikmis olur.
8. Allâh'a mekân izâfe etmemek. Meselâ, Allâh göktedir demek insani dinden çikarir.
9. Kur'ân'a süphesiz inanmak. Meselâ, Kur'anin eksik veya fazla oldugunu söylemek, Cebrâil hata etti demek, insani dinden çikarir. (Muhtasar Ilmihal | Hasan Arikan)

teşekkürler kardeşim.emeğine sağlık.....arifler gaflette olmaz.inşaallah

yani hocam konu eksiksiz aktarılmış...
örneklerle çok güzel açıklayıcı olmuş kardeşim...
sonuna kadar büyük bir hazla okudum...
emeğinize sağlık

teşekkürler kardeşim.emeğine sağlık.....arifler gaflette olmaz.inşaallah

Rica ederim kardeşim okuyan gözlere sağlık...İnşeAllah olmazlar...
yani hocam konu eksiksiz aktarılmış...
örneklerle çok güzel açıklayıcı olmuş kardeşim...
sonuna kadar büyük bir hazla okudum...
emeğinize sağlık

Okuyan gözlere sağlık kardeşim...

teşekkürler çok güzel hazırlamışsınız

Allah celle celaluhu razı olsun. Konu çok güzel hazırlanmış.


teşekkürler kardeşim.emeğine sağlık.....arifler gaflette olmaz.inşaallah


yani hocam konu eksiksiz aktarılmış...
örneklerle çok güzel açıklayıcı olmuş kardeşim...
sonuna kadar büyük bir hazla okudum...
emeğinize sağlık


Cok güzel olmus
Devamini bekleriz


Allah celle celaluhu razı olsun. Konu çok güzel hazırlanmış.

Cümlemizden arkadaşlar...
Okuyan gözlere sağlık...Uygulamak dileğiyle...

Devamini bekleriz

Dualarla İnşeAllah


teşekkürler kardeşim.emeğine sağlık.....arifler gaflette olmaz.inşaallah


Arif olan kullardan eylesin Rabbim...


Allah celle celaluhu razı olsun. Konu çok güzel hazırlanmış.

allah razı olsun emeğinize sağlık

Cümlemizden arkadaşlar...
Okuyan gözlere sağlık...

Daha dikkatli olmak dileklerimizle. Aman dikkat.


Ocak

MollaCami.Com