Toplam 11 sonuçtan 1 ile 11 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

      
    Nurul İzah-1 Mukaddime



    Nurul izahın giriş bölümü. Dini hükümlerin kısımları, farz, vacip, sünnet, müstehab mubah, haram, mekruh suların kısımları. kullanılmış su.

    Ayrıca Ali KARA Hocamızın Nurul İzah tercümesinin tam metnini http://www.reddulmuhtar.com/Forum/fo...ah-Terc%FCmesi bu adresten okuyabilirsiniz.

  2. #2
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah-2 - Artık Sular



    Suların kısımları, artıklar, küçük su nedir. kedinin köpeğin katırın içtiği su...

  3. #3
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah-3 Kuyular



    Kuyu küçük olunca, içine az bir pislik düşse hepsi pis olur. temizlenmesi için ne kadar su çıkartılmalıdır? İnsan düşerse, inek at katır düşerse, koyun tavuk fare düşerse ne kadar su çıkartılır?

  4. #4
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah--4 İstinca Faslı



    İstinca (abdest bozulunca) nasıl olur, neylerle olur. istibra nedir. İdrar dökünenlerin yapması lazım gelen şeyler. Helaya nasıl girilir, nasıl oturulur. Heladan çıkınca ne der.

  5. #5
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah - 5 - Abdestin Farzları



    Abdestin farzları,sünnetleri, edebleri. Yüzün sınırı nereye kadardır. Başa mesh, ayakları yıkamak. Sünnetleri: Besmele çekmek, niyet etmek, kıbleye dönmek, azayı ovalamak, peşpeşe yıkamak. edebleri: Vakit girmeden abdest almak, parmakları hilallemek, sık sakalı alttan su ile hilallemek, sağ azadan başlamak, dünya kelamı konuşmamak.

  6. #6
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah-6 -Abdestin mekruhları



    Abdestin mekruhları, abdesti bozan şeyler. Abdesti bozmayan şeyler. kolumuzda kan çıksa ne olur? Ağza kusmuk gelince ne olur? Namazda gülünce ne olur?

  7. #7
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah-7-Gusul bahsi



    Guslün farzları... Sünnetleri, edebleri. farz olan gusül, vacip olan gusül, sünnet olan gusül. uykudan uyanan kişi üzerinde yaşlık bulsa ne yapar? Baygın ve sarhoş ayıkınca üzerinde yaşlık bulsa ne yapar? Hayız ve nifas bitince yıkanmak farzdır. Buluğa eren genç erkek-kız yıkanmalımı?

  8. #8
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah-8-Teyemmüm



    Teyemmünün sahih olmasının şartları, rükunleri, sebebi. kısımları, teyemmüm nasıl yapılır. Elleri ve ayakları kesik olan ne yapar. Suyu bulamayan ne yapar. Teyemmümü bozan şeyler...

  9. #9
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah-9-Mestlere mesh



    Mest kullanmanın şartları. Çoraplara mesh yapılmaz. Meshin müddeti. sargı üzerine mesh edilirmi? Kol kırılsa, sargısı üzerine mesh edilirmi? Sargı düşse abdest bozulurmu? Mestler kaç gün kullanılır. Yolcu ne kadar kullanır? Mesh müddeti bitince ne yapılır?

  10. #10
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah-10-Hayız, Nifas, İstihaza



    Hayız nekadar sürer. en azı, en fazlası. hayızlı kadın ne yapamaz. sekiz şeyden men edilir. kılmadığı namazlar ne olur? Tutmadığı oruçlar ne olur? Nifas, çocuk doğuran kadının akıntısıdır ki kırk gün sürer. özürlü olan vakit girince abdestini alır.

  11. #11
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Nurul İzah Dersleri Ali KARA Hocaefendi

    Nurul İzah-11-Necasetler



    Necasetlerin galiz-büyük- ve hafif olanı. Kan, leş, içki, hınzır gibileri galiz pisliktir. Koyun keçi sığır at gibilerinin idrarı hafif necasettir. necaseti temizlerken, cirminin-maddesinin yok edilmesi lazımdır, geride kalan iz zarar vermez. toprak ruzgarla güneş ile yağmur ile temizlenir. elbise kumaş v.s. sıkılabilen şeyler üç kere yıkayıp sıkmakla temiz olur.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Mantık Dersleri - Ali KARA Hocaefendi
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Dini İlimler.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj : 13-06-2013, 23:26
  2. Kafiye Dersleri - Ali KARA Hocaefendi
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Kafiye.
    Cevaplar: 19
    Son Mesaj : 08-06-2013, 21:54
  3. İzhar Dersleri - Ali KARA Hocaefendi
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Izhar.
    Cevaplar: 33
    Son Mesaj : 05-06-2013, 00:45
  4. Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Avamil .
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj : 02-06-2013, 21:18
  5. Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Bina.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj : 29-05-2013, 21:28

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •