Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Vakti girmeyen namazı kılabilecek var mı?

Arkadaşlar

Yıllardır bazı çevreler ısrarla VAKTİ GİRMEYEN ŞEHİRLER'de namaz kılınır diye inatlaşmakta...

Ben şimdi sizlere öyle bir fotograf göstereceğim ki.. O eşekler gibi inatlaşan kendilerini allemeyi cihan sanan zır cahillere alemlerin yaratıcısından tokat gibi cevap niteliğinde..

Buyrun fotograf işte:




Burası NORVEÇ..

Fotograf birden çok karenin gün batımı esnasında çekimlerinden birleştirilmiş. Fotograf makinası sabit tutulmuş. ve güneşin hareketleri belli aralıklarla çekilmiş..

İşte burada Akşam namazı, Yatsı namazı ve sabah namazı vakti girebilir mi sizce?


Öğleyi kılıyorsun, ikindiyi kılıyorsunuz ve güneş batmadan tekrar doğuyor. HAdi bakalım türkiyedeki aklı evvel sivri zekalılar cevaplasınlar. Vakti girmeyen bir yerde nasıl namaz kılacaklar..

En yakın yere göre vakit hesaplanır ve kılınır diyeceklerdir mutlaka..

Peki o zaman hesaplasınlar ve kılsınlar da göreyim.. Bizlere muhalefet ediyorlar ... Peki ya yaratıcıyada mı muhalefet edecekler?

Bakın ikindi vakti bitmesine doğru. KERAHAT Vakti giriyor.. yani akşam namazı öncesi kerahat vakti. ve o zaman sadece ikindi namazının farzını kılabiliyorlar. eğer geciktirlerse. Başka hiç bir namaz kılınamaz..


Sonra akşam namazı vakti girmeden gün dönüyor. ve bu sefer de SABAH GÜNEŞİ doğuyor.. ve işte o zaman da sabah namazı sonraki kerahat vakti giriyor..

Kerahat vakitleri GÜNEŞE tapanların ibadet saatleri oldugu için namaz kılınmaz. Yasaktır. Bu aklı evveller. Vakti girmeyen namazı nasıl kılacaklar merak ediyorum.. Onlar dünyanın yuvarlak oldugunu bilmedikleri için biz bilimsel olarak algılayabilmeleri için bir kaç resim daha gösterelim..







Bu resim dünyada gece-gündüz oluşumunu anlatıyor..

--

Aşağıdaki resime iyi bakın.. siyah bölge ile aydınlık bölge arasındaki çizgi AKŞAM NAMAZI vakti girme çizgisidir. Yani aynı anda akşam ezanı okunan bölgelerdir.

Ameraka tarafındaakşam ezanları okunurken, türkiye-iran taraflarındaki cizgi de ise sabah namazı vakti bitmekte.. Kutup kısmına bakarsanızda orada yukarıdaki norveçteki manzara yaşanmakta.. akşam vakti girmeden kuşluk vakti gelmektedir..



aşağıdaki resimde de benzer birşey vardır. Oruç zamanı türkiye o resimde ikindi vaktinde.. irandaki bazı şehirlerde akşam ezanı okunmuş.. ve yavaş yavaş türkiyedekilerde iftar yapacaklar.. ığdır vandan başlayığ dünyanın dönüşüyle avrupaya doğru akşam ezanları okunacak..



birazcık dahi olsa zekaya sahip olanlara bu fotograflar çok şey anlatacaktır..

Buralarda sadece gün batımı ve doğuşu cizgisi var.. Aslında aynı anda 5 vaktin de cizgileri konsa herşey cok daha net ortaya cıkacaktır.. Yaratılışa aykırı çıkıp türkiyeden yukarıya direk bir çizgi çizip girmeyen yerlere yatsı namazı varmış gibi insanları kandırmak sadece kişinin cehaletini gösterir..


Fikir oluştursun diye aşağıdaki çalışmayıda hazırladık. Biraz daha üzerinde çalışılması gerekiyor. Zamanı olan daha kapsamlı hazırlayabilir:

vee son olarak vakitler nasıl giriyormuş..

Buyrun grafiksel





bu resimdeki hareket dünyanın 365 gün boyunca dönüşüne göre değişecektir. Hiç bir zaman sabit değildir. Fakat matematiksel verilerle güçlü bir bilgisayar aracılığı ile birebir doğru veriler girilerek gerçek haritaları oluşturulabilir

peki en kisa gece 21 haziran da belcikada 6 saatla 7 saat arasi diyelim .... peki siz nasil olurda aksam 22 15 ceyrekte diyelim 1 48 de imsak nasil oluyo ya zaten gece 6 7 saat :mad:

bide bu fazilet takvimini diyanete sordum cevap bekliyorum ... kaynak istedim neye gore yapiyolar diye insallah cevap gelir

hem hollaandada baktim dun gece hic uyumadim gercekten 2 den sonra aciliyor mu hava diye 4 ten sonra acildi hava ister inanin ister inanmayin

senin sorunun cevabı aşağıdaki linkte saklı.. orayı okuyup görebilirsin.


http://www.ihyaforum.com/namaz-vakitleri/34972-fazilet-diyanet-namaz-vakti-karsilastirmasi.html

Bazı şeyleri gözle ayırt etmeye çalışmak insanı yanıltabilir. Bunların hepsinin matematiksel hesaplamaları vardır. Namaz vakitleri salisesine kadar hesaplanabiliyor.

SIZIN icin onemli olmaya bilir ama ben hep ailemle tartisiyorum dogru deilmis diyolar diyanet diye... ve ben oruc tutarken yemek yapamiyorum ramazan aylarinda ailemdeyim... evimde kalirim ozaman Allah nasip ederse... ama ginede arastircam cok arastirdim....benim icin ramazan ayi orucu cok onemli... ben rahatsiz odugum halde tutuyorum agir ilacla... gecen yil diyanete gore tuttum ve sifa etkisi oldu bende... orucu actigimda mutlulugumu tarif edemem oruc tuttum yillar sonra diye ve daha onceki oruclara hic benzemiyordu inanin...ruhsal huzur tarif edilmez.......benim icin oyuzden onemli... diyanetten daha cevap gelmedi...:(

Bu konular tartışılacak konular değil. Söylersiniz mesuleyet üzerinizden kalksın diye. sonrada kendi hallerine bırakırsınız.

Kişi ister kabul eder ister etmez. O onun tercihidir. Artık imkanlar var. bence en güzeli ramazan ayında türkiyeye gelmek. Daha rahat olarak türkiyede oruc tutabilirsiniz.

Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez. 23 saat aç kalarak kimse ölmez. Bahane olmamalı.

Hastalık varsa mazeret oldugu için oruc tutmayabiliyorsunuz. kazaya bırakır. kış aylarında tutabilirsiniz.

ramazan ayinda bir tek iradeli olabiliyorum kis aylarinda deil... malesef... ramazan ayinin buyusu cok farki.... hava degisiiminden rahatsizlaniyorum hemen diye ailem gondermek istemiyor turkiyeye mucadele gozukuyor bana yine turkiye icin :).....hem sicak turkiye hayatimda ilk defa kapali olcagim turkiyede yaz ayinda .... yani bilmiyorum denemeye deger gibi gozukuyor... oruc icin :)

çok teşekkürler


Namaz Vakitleri

MollaCami.Com