Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


E- Ehliyet

Milli Eğitim Bakanlığı`nca gerçekleştirilen sınavlarda `elektronik sınav` (e-sınav) uygulamasına geçiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, `ehliyet sınavı` olarak bilinen Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınavı`nın (MTSS) elektronik ortamda yapılmasına ilişkin projenin teknik altyapı hazırlıklarında son aşamaya geldi.


Böylece, bu sınav, adayların istedikleri zaman, randevu alarak girdiği ve bilgisayarda yöneltilen soruları yanıtladığı TOEFL, GMAT, IELTS gibi uluslararası sınavların yöntemiyle gerçekleştirilecek.


GERÇEKÇİ SORULAR


Adaylar, elektronik ortamdaki sınavda, klasik test sınavındaki şekiller ve çizimler ye-rine gerçekçi ve hareketli görüntüler eşliğinde hazırlanmış soruları yanıtlayacak. Adaylar, sınava girdikten en geç 1 saat sonra sınav sonucunu öğrenebilecek. Bilgisayar kullanmayı bilmeyenler için mevcut klasik test usulü uygulama, bir süre daha devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, ileriki süreçlerde Seviye Belirleme Sınavı ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı gibi merkezi yapılan tüm sınavların e-sınava dönüştürülebileceğini söyledi. ANKARA(A.A)


Ankara pilot bölge


İlk denemenin Ankara`da gelecek ay yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, sınava katılacak aday, sürücü kursunu tamamladıktan sonra, belirlenen sınav merkezlerine başvura rak, önce randevu alacak. Aday, randevu saatinde sınav merkezine giderek, elektronik ortamda sınava girecek. Sınav soruları bilgisayar tekniğine göre hazırlanmış olacak.


MTSS

MollaCami.Com