Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mtss Ehliyet Kursu Başvuru Koşulları ve Başvuru İşlemleri

Mtss Ehliyet Kursu Başvuru Koşulları

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan adaylar motorlu taşıtlar sürücü kurslarına kayıt yaptıracaktır. Kayıt için şartlar aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak (sürücü eğitimi veren yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlarda bu şart aranmaz).
d. F, G ve H sınıfı için en az ilkokul mezunu olmak.
e. A1, A2, B, C, D ve E sınıfı için ilkokul mezunu olmak. (30.06.2011 tarihine kadar en az ortaokulu veya 8 yıllık temel eğitimi (ilköğretimi) bitirmiş olmak şartı kadar aranmaz.)
f. Resmi veya özel sağlık kurulundan “Sürücü Olur Raporu” almış olmak.
g. Adliyeden ”Sabıka Kaydı Yok Belgesi” almış olmak
h. “Sürücü Olur Raporu” ve “Sabıka Kaydı Yok Belgesini” tablo–1 de belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içinde kurs müdürlüğüne teslim etmek.
i. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
j. Dört adet son üç ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf teslim etmek.
k. Nüfus cüzdanı fotokopisini teslim etmek.
l. Bir başka sınıf türünde sürücü belgesi varsa kursa kayıt olurken ibraz etmek.

SINAVA BAŞVURMA ŞARTLARI
a. Sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınav ücretini yatırmak.
b. Sınav tarihine kadar kursa devam ederek teorik eğitimleri tamamlamak.

Mtss başvuru işlemleri

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı başvuru işlemleri http://ilsis.meb.gov.tr adresi üzerinden, MTSAS Modülüne girilerek kurs müdürlükleri tarafından belirtilen süreler içinde yapılacaktır.
Aday sınav ücretini belirtilen süreler içinde yatırdıktan 1 gün sonrası (saat:11’den sonra) başvuru işlemini yapacaktır.
Başvuru programıyla ilgili açıklamalar MTSAS Modülü duyurular linkinde yer almaktadır.

Yabancı uyruklu adaylar için kurs müdürlükleri MTSAS Modülünden açılan başka bir ekrandan aday bilgilerini girecektir. Sistemin aday için ürettiği 11 haneli numarayla aday bankaya sınav ücretini yatıracak ve dekontunu kurs müdürlüğüne teslim edecektir.

Mtss Ehliyet Sınavı Sınav Ücreti

Adaylar 30 YTL (Otuz YTL KDV dâhil) sınav ücretini, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerine Kurumsal Tahsilât Programı aracılığı ile yatıracaktır. Adaylar, banka dekontunu belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içinde yatıracaktır. Banka dekontunda adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve sınavın adı bulunacaktır.

T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk adayın olacaktır. 2007 Sınav Uygulama Takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süreleri hiçbir şekilde değiştirilmeyecek ya da uzatılmayacaktır.

Bilgiler için teşekkürler...


MTSS

MollaCami.Com