Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mtss Hakkında Genel Bilgi

Mtss Hakkında Genel Bilgi

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları(MTSAS) karayollarında seyreden araçları kullanacak sürücü adaylarına yönelik, teorik dersleri kapsayan, merkezi sistemle yapılan sınavlardır. 2007 yılında yapılacak olan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları 6 kez, 81 il merkezinde yapılacaktır.

Başvuru sayısının beklenenden fazla olması durumunda ilçe merkezleri de yeni sınav merkezleri olarak belirlenecektir.

Motorlu Taşıt Sürücü Belgesi aşağıdaki tabloda gösterilen belge sınıfları ve araç cinslerine göre düzenlenmektedir.

Aday, Motorlu Taşıt Sürücü Belgesi alabilmek için teorik ve uygulamalı yapılan MTSAS’a girmek zorundadır. MTSAS sonuçlarından sonra aday başarılı ise sertifika almaya hak kazanacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü online olarak merkezimizden sertifika kontrolü yaptıktan sonra sürücü belgesi düzenleyecektir.

MTSAS’a sadece il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından başvuruları onaylanan adaylar girebilecektir. Onayı yapılmayan veya reddedilen adaylar kesinlikle sınava giremeyecektir. Sınava katılmak için aday bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak başvuru tarihleri arasında girilmiş olması gerekmektedir. Belgelerin doğruluğundan aday, sisteme bilgililerin doğru işlenmesinden motorlu taşıt sürücü kurs müdürlüğü sorumlu olacaktır.

ALINTIDIR


MTSS

MollaCami.Com