Alıntı anise Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ekmekleri değerlendirmek için hiç bir şey yapamazsanız fırında iyice kıtırlaştırdığınız ekmekleri blendırdan geçirip galeta unu haline getirebilir, bu halde buzluğunuzda saklayabilir, köftelerinizde ekmek içi yerine kullanabilirsiniz
Bende bayat ekmekleri köfte için kullanıyorum,fırına atmadan blendırdan geçiriyorum ve buzluğa atıyorum.Köfte yapacağım zaman çok pratik oluyor..

Ayrıca çok sevdiğimiz bir tarif de var,bu tarif köy ekmeğiyle yapılıyor daha çok ama bu şekilde bayat ekmeklerle de değerlendiriyoruz..Nohutlu ekmek



Pek tariflik birşey yok aslında,Yİnede yazayım Nohutlarımızı üzerine tuz atıp,akşamdan ıslatıyoruz.Ertesi günü bol suda haşlıyoruz..Köy ekmeğimizi yada bayat ekmekleri kesip,uygun bir kaba diziyoruz..Üzerine nohutun suyuyla birlikte nohutlarımızı döküyoruz,eşit bir şekilde tüm ekmeklerimizin ıslanmasını sağlıyoruz.Sıcakken katı yağımızı da parçalar halinde kesip ekmeklerin üzerine koyuyoruz.Karabiber de ilave edip,afiyetle yenirr