Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Erkekler mutfağa:))

* Makarna:Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem demakarnalar catalla yenebiliyor)... Uzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz. Not:Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

* Tuzlu Makarna:Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz .. Oyle daha guzel oluyor.

* PilavPilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzluyumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektekpisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini birarada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasilolsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsibirbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonrada su ve tuz koyup pisiriyorsunuz.. Hem bunu suzmeye de gerek yok.

* Patates Kizartmasi En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz.Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de pembe dizi izlerken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER


* Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis olursunuz.

* Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye benzemese bile renginden anlasilmaz.

* Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.

* Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin.Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.


* Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleriduser. Mumkun oldugunca cig tuketin.

* Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.

* Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.


* Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen biseyvarmis. Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu varben niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidipaldim bi tane. Eve gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayalkirikligina ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi biseybekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibibisey var. Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden amabi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin bitane sogan attim icine. Bakalim ne yapacak diyebekledim. Kabuklarini bile soyamadi Paramparca ettibirakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Birara yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayidusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen paratuzagi.


:))
--------------------------------------------------------------------------------


* Makarna:Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem demakarnalar catalla yenebiliyor)... Uzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz. Not:Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

* Tuzlu Makarna:Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz .. Oyle daha guzel oluyor.

* PilavPilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzluyumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektekpisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini birarada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasilolsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsibirbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonrada su ve tuz koyup pisiriyorsunuz.. Hem bunu suzmeye de gerek yok.

* Patates Kizartmasi En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz.Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de pembe dizi izlerken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER


* Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis olursunuz.

* Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye benzemese bile renginden anlasilmaz.

* Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.

* Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin.Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.


* Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleriduser. Mumkun oldugunca cig tuketin.

* Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.

* Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.


* Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen biseyvarmis. Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu varben niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidipaldim bi tane. Eve gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayalkirikligina ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi biseybekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibibisey var. Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden amabi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin bitane sogan attim icine. Bakalim ne yapacak diyebekledim. Kabuklarini bile soyamadi Paramparca ettibirakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Birara yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayidusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen paratuzagi.


Molla Cami Mutfağı

MollaCami.Com