Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Boya Badana Yapmanın Incelikleri

Ev dekorasyonunda eşyaların düzeni, yerleştirilme biçimi, boyutları ve renkleri önemli olduğu kadar duvarların renginin de önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Tercihe göre koyu renk seçimi yapıldığı takdirde dikkat edilmesi gereken bazı konular ön plana çıkmaktadır.

Duvar rengi olarak koyu renk seçildiğinde aydınlatmaya dikkat edilmesi gerekmekte. Ortam, koyu renk ile kasvetli ve boğucu bir hale geleceğinden dolayı bu durumu ortadan kaldırmak için tavandan, yerden veya odanın belli noktalarından aydınlatma sağlayarak oluşabilecek kasvetli havayı dağıtabilirsiniz. Ayrıca duvar rengini belirlerken mevcut olan mobilyalarınıza uygun renk seçimi, kullanılmış olan halı rengi ile de uygun olmasını sağlamak sizin elinizde.

Önemli olan bir noktada şudur: Odanızın tavanını beyaz renk ile boyarsanız, odanız olduğundan daha yüksek görünecek, bu da odanıza daha ferah bir hava katacaktır. Bunun dışında kapı, pervaz gibi ahşap bölümleri duvarın rengine kontrast bir renk ile boyanması durumunda ise odanıza daha dekoratif bir hava verecektir.

Odanızda daha uyumlu bir ortam olmasını istiyorsanız, duvarınızı boyadığınız boyayı yarı yarıya karıştırıp daha açık bir ton elde edebilirsiniz. Bu boya ile tavanınızı boyadığınız takdirde ise daha uyumlu bir ortam yakalamış olacaksınız.

Açıkçası tavan rengi beyazdan farklı bir renk olanına hiç raslamadım ;D sanırım beyaz renk bizde geneleksel ;)


Mobilya ve Dekorasyon Ürünleri

MollaCami.Com