Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


peygamberimizin namazları hakkında

hz.muhammed sas.nasıl namaz kılardı.Namaz kılması mezheplerinkine bir benzerliği varmıdır peygamberimizin namazları en çok hangi mezhebe daha yakındır

Peygamber efendimiz, biz bugün nasıl namaz kılıyorsak şekil olarak öyle kılıyordu. Mezheplere göre namaz kılınışı değişmez. Bütün mezheplerde namaz kılınışı aynıdır.

Amelde 4 HAK mezhep vardır. Hanefi, Hanbeli, Maliki ve Şafii mezhebi.. (Kısaca sunni mezhepleri.. ya da ehli sünnet vel cemaat )

Diğer şiilik, vahhabilik, alevilik gibi mezhepleri bizim inancımıza göre HAK mezhep değillerdir.

Mezheplerin varlığı ise işte peygamber efendimizin sünnetlerini yani yaşam biçimini sonraki nesillere aktarabilmektir. Onların misyonu budur. Bize sunni mezhebi demelerinin nedeni de odur. Sunni, sünnet üzerine olan demektir. Sünnet ise peygamber efendimizin islam dinini, kuranı kerimi yaşam biçimidir.

Bugün MEZHEP KARŞITLARI'nın savundukları ise; Hz. Muhammed'in Kuranı kerimi yaşama biçimi kendisine kalsın. O nasıl anlamışşsa anlasın, bizi ilgilendirmez. biz kendi istediğimiz gibi anlamak istiyoruz. Aklımız mantığımız neyi doğru gösterirse ona inancağız diyorlar. O yüzden çok şiddetli bir şekilde mezhep düşmanlığı yapmaktalar. Her türlü iftira ve karalama kampanyası yapmaktalar.. Mezhebi farklı birşeymiş gibi göstermeye çalışmaktalar.. O mezhep düşmanlarının tuzaklarına düşmekten Allah bizleri korusun.

umarım yardımcı olaiblmişizdir

sevgilerle


Misafir Soruları

MollaCami.Com