Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bütün islam aleminin ve sitemizin değerli üyelerinin Mİ'RAC'şerileri mubarek ols

BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN VEDE SİTEMİZDEKİ DEĞERLİ ÜYELERİMİZİN

Mİ'RAC' ŞERİFLERİ MUBAREK OLSUN

Mİ'RAC



Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) İsrâ ve Mi'rac mûcîzeleri, hicretten önce Mekke-i Mükerremede, uyanık halde iken, ruh ve cesed ile birlikte olmuştur.

Mirac, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in Allâh-ü Teâlânın dâvetine îcâbetle eşsiz bir mûcîze olarak semâvat, arş, kürsî, ve Cenâb-ı Hakkın dilediği daha nice yüksek âlemlere seyahat etmesidir. Allâh-ü Teâlâ Kurân-ı Kerîmde meâlen; Noksan sıfatlardan münezzeh, kemâl sıfatlarla muttasıf olan Zât-ı Ecelli A'lâ en has kulu olan Habîbini, gecenin küçük bir cüz'ünde Mescîd-i Haram'dan etrafını maddî ve mânevi müzeyyenât ile mübârek kıldığımız, Mescîd-i Aksâya götürdü. Habîbimize, mûcîzelerimizden bazısını gösterelim diye. Şüphe yok ki, her şeyi hakkıyla gören ve işiten ALLAH'tır (Sûre-i İsra, 1)

Efendimiz (s.a.v.) Bisetin 10. senesinde, amcası Ebû Talibi, kısa bir zaman sonra da Hz. Haticetül Kübra Validemizi kaybetti.

Hüzünlü bir zamanda Cenab-ı Hakkın Habibini teselli için ona yedi kat gökleri, arş, kürsi, meleküt ve daha nice âlemleri gösterip ikramlarda bulunmasıdır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in Mescid-i Haramdan, Mescid-i Aksâya kadar götürülmesine İsrâ denir ki yukarıdaki Âyeti Kerîmede bu anlatılmakladır. Bu safhayı inkâr eden küfre düşer. Zira ayetle sabittir. Bu yolculuk Burak üzerinde olmuştur. Mescid-i Aksâda bütün Peygamber ve Evliyânın ruhları Efendimizi karşıladılar. Efendimiz onlara imamlık yaptı.

Mi'rac isimli mânevi bir asansörle 1. kat semâya kadar, oradan Melaike-i Kiramın kanatları üzerinde 7. kat semâya kadar çıktı. Hz. Cebrail ile 7.kat semâdan Sidre-i Müntehaya kadar, daha sonra Refref ile Cenâb-ı Hakkın dilediği yere kadar gitti. Huzuru İlâhide, Tecelliyi küllîye mazhar oldu. Cenâb-ı Hak ile, akıllarımızla anlayamayacağımız bir keyfiyetle konuşmuşlardır. Sure-i Necmde Cenâb-ı Hakk meâlen;

O kadar yakınlaştı ki iki yay arası kadar; hatta daha da yakın oldu. ALLAH, kuluna ne vahyetti ise vahy etti. buyurdu.

Ümmetine üç mirac hediyesi getirdi;

1. Ümmetinden Allâh-ü Teâlâya şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi,

2.Sûre-i Bakaranın son iki âyet-i

3. Beş vakit namaz.

Mİ'RAC'IN BAZI SEBEBLERİ

Hz. Hadicetül Kübra validemiz ve Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.) in amcası Ebû Talibin vefâtları sebebiyle Peygamberimizi bir teselli;

İmamül Enbiya olduğunun isbatı,

Risâletinin umumi olduğunun isbatı,

Arz ve semânın birbirine karşı iftiharı,

Meleklerin halledemedikleri meselenin hâlli,

Müşrikleri tasdike mecbur etmek; Hiç görmediği yerleri, gördüğü doğru çıkınca vahye dair söylediklerinin de doğru olması lâzım,

Diğer alemlere de risâlet vazifesini ikmal,

İman edenlerin derecesini imtihan


Allaha hamd olsun.
Selam olsun onun secmis oldugu kullarina.

******
Fahri Kainat (S.A.V) bu hususta mealen buyuruyorlar ki:

*Miraca götürüldüğüm gece, Ben, Mekkede [3] , uyku ile uyanıklık arasında iken, Cebrail geldi. Kalk ya Muhammed (S.A.V) dedi.

Kalkdım bir de baktım ki, yanında Mikail ve İsrafil Aleyhimüsselam da var. Kardeşim Cibrile sorduğumda dedi ki: Ya Muhammed! Rabbim Teala, beni sana gönderdi. Bu gece, bundan önce hiç kimseye yapmadığı ve bundan sonra da hiç kimseye yapmayacağı ikramı sana lütuf ve ihsanda bulunacak. Sen Rabbinle konuşmayı ve Onu görmeyi istiyorsun, bu gece, sen Rabbinin acaibatından, Onun azamet ve kudretinden çok şeyler göreceksin. dedi.

Sonra bana manevi bir ameliyat yapıldı. İçi iman ve hikmetle dolu altından bir leğen getirdiler, boğazımdan karnıma kadar göğsümü yardılar, Zemzem suları ile yıkayıp iman ve hikmetle doldurdular. İki omuzumun arasına Hatemi Nübüvvet ile mühürlediler. Bundan sonra Cebrail elimden tuttu, Zemzem suyunun başına götürdü. Oradaki meleğe şöyle dedi: Bana zemzem suyundan bir kova su getir. O su geldikten sonra, abdest aldım, iki rekat namaz kıldım. Sonra *haydi gidelim* dedi.

Nereye diye sordum,

Rabbine, Rabbinin dilediği yerlere* dedi. Ve çok güzel, beyaz Burak denen acip bir vasıtaya bindirilerek yola çıkarıldım.

Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya

Burak, adımını gözünün erişebildiği yerin ilerisine atıyordu.
Peygamber Efendimiz, Mekke ile Medine arasında bulunan Ezrak Vadisinden geçerken; *Bu hangi vadidir?* diye sordu.

*Ezrak vadisidir!* dediler.

Peygamberimiz, bakınca, Hz.Musanın *Lebbeyk, Allahümme Lebbeyk* diyerek seniyeden (yüksekten) inişini, Hz.Davudun, şehadet parmaklarını kulaklarına kadar kaldırıp yüksek sesle *Lebbeyk, Allahümme Lebbeyk* diyerek vadiden geçişini gördü.

Peygamberimiz, Cuhfe yakınındaki Herşa seniyesinden geçerken; *Bu hangi seniyedir?* diye sordu.

*Herşa seniyesidir!* dediler.

Peygamber Efendimiz bakınca, orada, Hz.Yunusun kırmızı tüylü, dişi devesinin üzerinde, softan cübbesine bürünmüş, devesinin liften yularını tutup *Lebbeyk, Allahümme Lebbeyk* diyerek vadiden geçmekte olduğunu gördü.

Peygamberimiz, Cebrail ile birlikte Beyt-i Makdise (Mescid-i Aksaya) vardı. Orada, Peygamberlerden Hz.İbrahim, Hz.Musa, Hz.İsa ve gelmiş geçmiş bütün Peygamberlerin ve bütün Evliyaullahın ruhaniyetini toplanmış halde buldu. Fahri Kainatı istikbal ediyorlardı. Peygamber Efendimiz, herbiri ile ayrı ayrı musafaha etti. Hal ve hatırlarını sordu. Hepsine imam olarak iki rekat namaz kıldırdı.

Peygamber Efendimize üç bardak sunuldu ki, onlardan birisinde süt, birisinde şerbet, diğerinde de su vardı. Bardaklar sunulurken Peygamberimiz bir ses işitti ki;

*Eğer suyu alırsa kendisi de ümmeti de ihtiyaçsız, kanaatkar olur. Eğer şerbeti alırsa kendisi de ümmeti de mahrumiyete uğrar, sütü alırsa kendisi de ümmeti de doğru yolu bulur!* diyordu.

Peygamber Efendimiz süt bardağını içti.

Cebrail; *Ya Muhammed! Sen, fıtri ve tabii olanı seçtin. Sen de ümmetin de doğru yola iletildiniz!* dedi.

Mescid-i Aksadan Semavata

Peygamber Efendimiz, Mescid-i Aksadan Cebrail ile birlikte semavata, göklere yükseltildi. Melekut alemini seyretti.

Birinci kat semada çok nurani bir zat gördü. Onun sağ ve sol yanında bir takım karaltılar vardı. Sağına bakınca gülüyor, memnun oluyor. Soluna bakınca da ağlıyor, mahzun oluyordu. Peygamber Efendimiz, bu zatın kim olduğunu tanıyamadı ve merak edip Cibrilden sordu.

Cibril de; *O, Senin ve bütün neslin babası olan Hz.Ademdir* diye tanıttı.

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, Ona selam verdi.

O da, Peygamberimizin selamını şöyle aldı: *Merhaben binnebiyyi velveledissalih (Merhaba, Ey Peygamber! Ey salih evlad!)* dedi.

İkinci kat semada Hz.Yahya ve Hz.İsa,

üçüncü kat semada Hz.Yusuf,

dördüncü kat semada Hz.İdris,

beşinci kat semada Hz.Harun,

altıncı kat semada Hz.Musa,

yedinci kat semada Hz.İbrahimi gördü ki, Beyt-i Mamurun kapısında bir kürsi üzerinde oturmuştu. Beyt-i Mamura her gün yetmişbin melek girer, her girene de kıyamete kadar geri dönmek sırası gelmezdi.

Cebrail yedinci kat semadan Peygamber Efendimizi alıp öyle bir fezaya çıkardı ki, Peygamberimiz orada, kaderleri yazan kalemlerin cızırtılarını duyuyordu. Daha sonra Peygamber Efendimize, Sidretül Münteha safhası açıldı.

Cebrail; *İşte burası Sidretül Müntehadır, benim seyahat sahamın bittiği yerdir. Artık ben, buradan öteye gidemem. Gitmem için bir adım atacak, bir adım ileri geçecek olursam yanarım. Benim bünyem buradan öteye seyahata mütehammil değildir.* deyip orada durdu.

Peygamber Efendimiz; *Peki ne olacak, buradan öteye ben ne ile gideceğim?* diyordu ki, ufkun açıldığını, önüne bir Refref (manevi bir asansör) konulup buyur edildiğini gördü. Bu anı, merhum Süleyman Çelebi şöyle ifade ediyor:
*Söyleşirken Cebrail ile Kelam,
Geldi refref önüne, verdi selam.*


Miracda, Peygamber Efendimize her an bir alem gösterilmiş, gezdirilmiş, sevdirilmiş ve çok memnun, hayretler içinde kalarak Mevladan bu hayretlerinin tezyidini dilemiştir.

Peygamberimiz; *Ben, Miracdan daha güzel bir şey görmüş değilim.* buyurmuşlardır.

Miracın Mertebeleri

Miracın; Mescidi Haramdan Mescidi Aksaya kadar olan kısmı ayetle sabittir ki münkiri kafir olur.

Mescid-i Aksadan Sitretül Müntehaya kadar olan kısmı Haber-i Meşhurla sabittir ki münkiri dal ve mudil olur.

Sidretül Müntehadan İla Maşaallah, Haber-i Ahad ile sabittir ki münkiri bidat ehli olur.

Fahri Kainatın bu seferi; Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya kadar cennetden gelme bir Burak üzerinde, Mescid-i Aksadan Sidretül Müntehaya kadar olan kısmı, Cebrail (A.S.)ın kanadı üzerinde, oradan İla Maşaallah (Allahü Tealanın dilediği yerlere) Refref (manevi, nurdan bir asansör) ile cerayan etmiştir.

Miracda Peygamberimize ve Ümmetine Yapılan İhsan veTeşri Kılınan Hükümler

Peygamber Efendimiz, Mirac gecesinde ilahi tecellilere, hitaplara, iltifatlara mazhar oldu ve Hazreti Peygamberimize üç şey verildi:

1- Bakara Suresinin son ayetleri (Amenerrasulü),

2-Ümmetinden, Allaha hiçbir şeyi şirk koşmayanların Cennete gireceği müjdesi,

3- Mirac hediyesi olarak beş vakit namaz
.

Allah razı olsun kardeşim eline sağlık...

çok güzel şeylerden bahsetmişsin... teşekkür ederiz



Allah razı olsun kardeşim eline sağlık...

çok güzel şeylerden bahsetmişsin... teşekkür ederiz


bende sana teşekkür ederim kardeşim gözlerine sağlık..

BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN VEDE SİTEMİZDEKİ DEĞERLİ ÜYELERİMİZİN

Mİ'RAC' ŞERİFLERİ MUBAREK OLSUN


sizinde bu güzel paylaşımınız için teşekkürler...

bütün kardeşlerimin mübarek MİRAC kandilini kutlar Cenab-ı Hak tan bu gecenin feyzinden ve bereketinden istifade eden kullarıdan eylemesini niyaz ederiz.
Allah ın rahmeti bereketi üzerinize olsun.


bütün kardeşlerimin mübarek MİRAC kandilini kutlar Cenab-ı Hak tan bu gecenin feyzinden ve bereketinden istifade eden kullarıdan eylemesini niyaz ederiz.
Allah ın rahmeti bereketi üzerinize olsun.
amiin..dualarda molla aılemızı unutmayalım


bütün kardeşlerimin mübarek MİRAC kandilini kutlar Cenab-ı Hak tan bu gecenin feyzinden ve bereketinden istifade eden kullarıdan eylemesini niyaz ederiz.
Allah ın rahmeti bereketi üzerinize olsun.


aminn aminn..


bütün kardeşlerimin mübarek MİRAC kandilini kutlar Cenab-ı Hak tan bu gecenin feyzinden ve bereketinden istifade eden kullarıdan eylemesini niyaz ederiz.
Allah ın rahmeti bereketi üzerinize olsun.

Amin...
Allah celle celaluhu sizden razı olsun hak yolcusu kardeşim.

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz mübarek olsun..

Bu aciz ve mücrim kardeşinizi, RABB' inizle en sarsılmaz bağınız olan kıymetli dualarınızda yer verme şerefine nail etmeyi unutmayın....

Selam ve dua ile...


Bilgiler için teşekkür ederiz Hak Yolcusu...


Amin...
Allah celle celaluhu sizden razı olsun hak yolcusu kardeşim.


cümlemizden razı olsun kardeşim..


Miraç Kandili

MollaCami.Com