Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Politikacı Olmak İçin Yanan Tutuşan Gence

Politikacı Olmak İçin Yanan Tutuşan Gence

POLİTİKACI olmak ve siyasetle İslama, halka, devlete hizmet etmek istediğinizi yazmışsınız. Çok tehlikeli, ateşli, kaygan bir yol seçmişsiniz. Tavsiyelerimi istediğiniz için maddeler haline yazıyorum:

1. Hakikî ve taqvalı icazetli bir müftüden ve kâmil bir mürşidden fetva almadan o yemini edemezsiniz. Ederseniz yanarsınız.

2. Siyasete bir ceketle başlarsanız bir ceketle, hattâ ceketsiz bitireceksiniz.

3. Milletvekilliği maaşına ve emekliliğine zam gelirse, buna muhalefet edeceksiniz, zam kanunlaşırsa Meclis Başkanlığına ve Maliye Bakanlığına dilekçe vererek bu zammı almayacaksınız. Merhum Adnan Kahveci böyle yapmıştı. Gösteriş için muhalefet yapmak, kanunlaşınca yan cebime koy demek bir Müslümana yakışmaz.

4. Parti liderinin İslama, Kur’ana, Sünnete, Şeriata aykırı emirlerine itaat etmeyeceksiniz. Çünkü Haliq’a=Yaratana isyan konusunda mahlukata=yaratılmışlara itaat edilmez.

5. Mâneviyattan anlayan birine nefs derecelerini sorunuz, sizin nefsiniz emmâre ise siz ne politika yoluyla ne de başka bir yolla dine ve memlekete hizmet edemezsiniz. Bunu iyi bilmelisiniz.

6. Politikaya girdiğiniz takdirde hiçbir şekilde Süfyanı ve Süfyancılığı yüceltemezsiniz. Ben taqiyye yapıyorum
numaralarına başvurmayınız.

7. Meclis kürsüsünden haksızlıkları ve zulümleri protesto etmezseniz siz dilsiz bir şeytan olursunuz.

8. Politikaya atıldıktan sonra geliriniz, servetiniz çoğalırsa siz hizmetkar değil, hain olursunuz.

9. Politika yapıyorum diye iki rekatlık bir namazı bile ihmal edemezsiniz. Bütün politika dedikodu ve kavgalarının iki rekatlık namaz kadar kıymeti yoktur.

10. Politika dünya hayatının en kirli, en fırtınalı, en veballi, en helak edici faaliyetidir. Bir kılavuzunuz olmazsa geminiz batabilir.

11. Politikacı olmak size yalan söylemek, sözünden dönmek, emanetlere hıyanet etmek, haram ve şüpheli gelir elde etmek ve bunları yemek hakkını tanımaz.

12. Politikaya atılınca zinaya, ribaya, yasal vesikalı fuhşa, rüşvete, kokuşmaya, her türlü yolsuzluğa karşı savaş ilan etmeniz gerekir.

13. Politika hizmeti içi ateş dolu bir uçurumun kaygan kenarında yürümek gibidir. Ayağınız kayar ve uçurumun dibindeki ateşe düşerseniz yanarsınız, belanızı bulursunuz.

14. Politika ateşten bir gömlektir. Böyle olduğunu aklınıza koyunuz.

15. Söylediği her söz doğru olan Peygamberimiz (Salat ve selam olsun ona) “Başkanlığa, bir makam ve mevkiye, bir memuriyete talip olan kimsenin işi zorlaşır” buyurmuştur.



Mehmed Şevket Eygi


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com