Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İslam Dünya Nizamıdır

İSLAM nedir?.. Allahın Resulü Hz. Muhammedin (Salat ve selam olsun ona) Allah katından getirdiği ilahî hak dindir.

Din nedir? Dünya hayatının ve dünya işlerinin Allahın emr ve tavsiye ettiği şekilde yaşanması ve yürütülmesi için konulmuş kuralların, emir ve yasakların, öğütlerin, hükümlerin tamamıdır.

Din sadece bir vicdan meselesi midir? Din elbette bir vicdan meselesidir ama sadece vicdan meselesi değildir.

Din sadece ahiretle, ölüm ötesi konularla mı ilgilidir? İslam bize ahiret, öteki dünya ile ilgili sağlam ve doğru bilgiler verir ama din sadece ahiret bilgileri değildir, öncelikle dünya bilgileri ve hükümleridir.

Dinin dünya hayatıyla ilgili hükümlerini, emir ve yasaklarını, öğütlerini dinlemeyenlerin, ebedî kalacakları âhiretleri mes’ud olmaz.

Soru: Bir İslam memleketinde dünya işleri dine uygun şekilde yürütülmezse ne olur? Allaha isyan edilmiş olur… Çok kötülükler olur… Zulüm ve fesad olur… Fitne olur… Zillet olur… Kölelik olur… Sapıklık olur…

Soru: Bir Müslümanın öncelikle hangi bilgilere sahip olması gerekir?.. İslamı doğru olarak öğrenmesi gerekir… Bundan sonra ne yapmalıdır?.. Öğrendiği doğru bilgileri hayatına ve hayata uygulaması gerekir.

Türkiye Müslümanları İslamı doğru olarak biliyor mu?.. Maalesef… Niçin?.. Son yüz yıllık tarihimizde korkunç kazalar ve ârızalar olmuştur, kaç nesil doğru dürüst din eğitimi alamamıştır.

Bugün okullarımızdaki mecburî din dersleri İslamı doğru olarak anlatıyor mu? Hayır anlatmıyor. Bu dersler bir aldatmacadan ibarettir.

Dinimizi kimlerden doğru şekilde öğrenebiliriz?.. İcazetli, ehliyetli, ihlaslı, taqvalı Ehl-i Sünnet alim, fakih ve mürşidlerinden…

Bunlardan birkaç örnek verir misiniz? Hacı Mehmed Zihni Efendi ve Ömer Nasuhi Bilmen…

Başkaları da var mı? Elbette var…

Bir Müslüman İslamı doğru olarak öğrense, fakat onun hükümlerini hayatına uygulamasa…

Böyle bir kişi, doktordan ilaç alıp da onu kullanmayana benzer. İyileşemez, iyi olamaz.

Nasıl iman etmelidir?.. Sahih=doğru bir imana sahip olmak gerekir. Bunun için de, Ehl-i Sünnetin iki inanç imamından birine, ya İmam Eşâ€˜arîye, ya İmam Maturidîye tâbi olmak gerekir.

Sahih ve makbul bir imandan sonra e önemli vazife hangisidir? Günde beş vakit namazı dosdoğru kılmaktır.

Her Müslümanın mutlaka bilmesi gereken, öğrenilmesi farz olan bilgiye ne denir? İlmihal denir.

Rastgele bir ilmihal kitabı alıp okuyarak ilmihal öğrenilir mi? Öğrenilmez. O kitabın içindeki bilgilerin Ehl-i Sünnet ve Cemaate uygun olması gerekir.

İslamın ahlakla ilgili hüküm, emir, yasak ve tavsiyeleri var mıdır? Elbette vardır. İslam bir ahlak sistemidir. Ahlaksız bir Müslüman kötü bir Müslümandır ve onun imanı tehlikededir.

Bir Müslüman dünyasını düzeltmezse, bilgili ahlaklı faziletli hayırlı iyi vasıflı bir Müslüman olmazsa dünyası da âhireti de berbat olur.

Dinimizi doğru şekilde öğrenelim, doğru şekilde hayata uygulayalım.


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com