Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ramazan Showları

Ramazan Showları

Geçen Ramazan'daki bazı hadiseleri hatırlıyor musunuz? Birkaç ilahiyatçı çıkmış, İslam'da teravih yoktur yaygaraları kopartmıştı.

Bir ilahiyatçı o kadar ileri gitmişti ki, yanındakilerle birlikte Sultanahmet meydanında güneş batmadan önce iftar etmişlerdi. Bunlar imsaktan sonra da sahur yemeğine devam ediyorlarmış.

Sabataycı gazeteler böyle dinsel showlara bayılır.

Geçen Ramazan Ankara'da da 1400 yıllık İslam tarihinde görülmemiş bir bid'at yaşanmıştı. Bir yatsı/teravih namazında Hacı Bayram camiinin içine erkek cemaat alınmamış, mâbet kadınlarla doldurulmuştu!.. Yeterli kadın cemaat bulunamadığı için dışarıdan minibüs ve otobüslerle kadınlar getirilmişti. Peki, erkekler nerede kılmışlardı? Yıldızların altında, camiin avlusunda. İyi ki, mevsim kış değildi, soğuktan donarlardı. Ankara'nın kış soğukları da öyle böyle değildir.

Reformcu ve aykırı ilahiyatçılar ve onların peşlerinden gidenler showsuz duramaz.

Zaman zaman bombalarını patlatırlar:

Rabıta küfür ve şirkmiş, rabıta yapanlar müşrikmiş...

Sahabe, evliyaullah ve süleha türbelerini ziyaret etmek şirkmiş, eden müşrik olurmuş...

İslam'da kader yokmuş...

İslam'da şefaat yoktur...

İslam dininde kabir/berzah ahvali yokmuş...

Üç hak ibrahimî din varmış, üçünün mensupları da ehl-i necat ve ehl-i Cennet'miş...

Farmason Afganî büyük bir Müslümanmış...

Tasavvuf büyükleri İslam'ın Pavlos'larıymış...

Daha neler neler...

Son on-yirmi yıl içinde Ramazanların vaz geçilmez eğlencelerinden biri de, son derece lüks, son derece israflı, son derece ihtişamlı ve de alkollü beş yıldızlı mekânlarında iftarlar verilmesi ve bunlara bazı patriklerin, papazların, monsenyörlerin de davet edilmesidir. İftarı kimler yapar? Oruç tutan Müslümanlar? Peki, o papazların ve patriklerin ne işi var o sofralarda?

Hıristiyan ruhanileri Tevhid'i kabul etmezler, İslam'ın hak din olduğunu kabul etmezler, Hz. Muhammed'in (Salat ve selam olsun ona) Resulullah olduğunu kabul etmezler, Kur'anın Kelamullah olduğunu kabul etmezler ve sonra iftar sofralarında baş köşeye oturtulurlar. Fesubhanallah!

Bakalım bu mübarek ayda ne gibi reform showları yapılacak? Sürprizlere hazır olunuz...


MEHMET ŞEVKET EYGİ

biz her türlü sürprize hazırız hazır olmayı da birde bunlara inanıp o şekilde yaşayan var. Geçen Teravih Namazına gidelim dedim adam "Teravih Namazı Yokmuş yaa sonradan uydurulmuş" dedi haşa birde "Koskoca Profesör dedi ondan iyi mi bileceksin " diye söylendi. Nereye gidiyoruz ne yapmaya çalışıyorlar anlam vermiş değilim. Allah böylelerine karşı bilinçli olmayı nasip eylesin

Amin kardeşim.

İnsanlar Furkandan yüz çevirince sapıklığa düşer .Teravih namazı acaba neden kılınmıyormuş? Kılana nasıl bir günah varmış?

Bu millet dine din katmaktan asla vazgeçmeyecek.

Bunu diyenler için ilk şu ayet aklıma geldi.

"Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, Kendi nurunu tamamlayıcıdır; kafirler hoş görmese bile." (Saff Suresi, 8)

Ve o kalın kafalılara hemen bir kılavuz ayet yollamak istiyorum

"Oysa o (Kur'an), alemlere bir zikr (öğüt, hatırlatma, hüküm ve üstün bir şeref)den başka bir şey değildir." (Kalem Suresi, 52)


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com