Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Peygamber Efendimizin Mübarek Odaları

]PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V.) MÜBAREK ODALARI

(Hücre-i Saadet)

1- Peygamberimiz (s.a.v.)'in Mescidi yaptıktan sonra evinin ilk inşa ettiği kısmı Hz. Aişe'nin (r.ah.) odası ile onun doğusunda Hz. Sevde'nin (r.ah.) odası idi. Hz. Aişe'nin (r.ah.) odasının Ravza-i Mutahhara'ya açılan bir kapısı vardı. Peygamberimiz Hz. Aişe'nin (r.ah.) evinde olduğu zamanlar namaza bu kapıdan çıkardı. Mescitte itikafa girdiğinde ise mescitten doğru başını Hz. Aişe'nin (r.ah.) odasının içine uzatır, Hz. Aişe de (r.ah.) Peygamberimizin saçını düzeltir ve tarardı.

2- Peygamberimiz (s.a.v.), ölüm hastalığana yakalandığında müminlerin anneleri olan zevceleri, hastalık bakımının Hz. Aişe'nin (r.ah.) odasında yapılması konusunda izin istediler. Peygamberimiz bunu kabul etti ve bu odada vefat etti ve buraya defnedildi. Hz. Aişe (r.ah.) validemiz peygamberimizin kabr-i şerifine kırmızı bir kadife serdi ve sonra Hz. Peygamber (s.a.v.) buraya konuldu ve kadife, üzerine katlanarak üzeri toprakla örtüldü. Bu şekilde kabir toprak yüzeyinden hafiçe yükseltildi.

3- Peygamber efendimizin kabri Hz. Aişe (r.ah.)'ın odasının güney kısmındadır. Hz. Aişe (r.ah.) bundan sonra kabirle arasında her hangi bir engel ve örtü bulunmaksızın odanın güney kısmında kalmaya devam etmiştir. Hz. Ebu Bekir (r.a.) vefat ettiğinde Hz. Aişe (r.ah.) onun Peygamberimizin yanına defnedilmesine müsaade etmiştir. Hz. Ebu Bekir için Peygamberimizin kabrinin yarım metre soluna başı Hz. Peygamber'in (s.a.v.) mübarek omuzları hizasına gelecek şekilde bir kabir kazılmıştır. Hz. Aişe "Bunların biri eşim diğeri de babam" diyerek Peygamberimiz (s.a.v.) ile Ebu Bekir'in (r.a.) kabirleri arasını her hangi bir şeyle bölmemiştir.

4- Halife Hz. Ömer (r.a.), ölümüne sebep olan suikastte yaralandığında bu iki can dostunun yanına defnedilmek istedi. Hz. Aişe (r.ah.) buna izin verdi ve Hz. Ömer'in mezarı Hz. Ebu Bekir'in yarım metre yakınına, başı onun omuz hizasına gelecek şekilde kazıldı. Hz. Ömer'in boyu uzun olduğundan ayakları odanın doğu tarafından temele kadar geldi ve bu yüzden temelin altından da bir miktar kazıldı. Hz. Aişe (r.ah.) Hz. Ömer'in (r.a.) kabriyle diğer iki mübarek kabir arasını ayırdı. Zira Hz. Ömer (r.a.) ona namahrem idi ve Hz. Aişe (r.ah.) bu mahremiyete Hz. Ömer (r.a.) vefat ettikten sonra da saygı göstermek istedi.

sagolun sayenizde o beldelere manevi seyehat ediyoruz

emeginize saglik

rica ederiz kardeşim

Medineli kardeşim paylaştığınız konuların hepsi birbirinden güzel, çok teşekkürler..
Allah razı olsun, emeğinize sağlık

Mubarekler mahramiyet hususunda ne kadar hassaslarmis :'(


Hz Allah razi olsun..


sagolun sayenizde o beldelere manevi seyehat ediyoruz

emeginize saglik

ben de buyuk bi heycanla resim bekliyordum :) yazan ellerine saglik bukadarini bilmiyordum

Allah razi olsun medineli

Rabbim hepimizden razı olsun kardeşlerim

allah razı olsun kardeşim çok önemli bir paylaşım yapmışsın.... yazan ellerine sağlık ....vesselam

Tekrar oraları hatırlattın kardeşim ALLAH razı olsun..gözlerim dolu dolu oldu..peygamber efendimizin kokusu hala burnumda..Rabbim nasip etti oraları gördüm ve hazzını yaşadım..tam bir ay olmuş bugun ordan geleli..rabbim gitmek isteyen herkese nasip etsin..oraları görmek birbaşka..


sagolun sayenizde o beldelere manevi seyehat ediyoruz

emeginize saglik

Estağfirullah bizim sayemizde değil kardeşlerim. Biz olmasak başkaları paylaşırdı. Mevlam herkese nasip etsin inş.


Medineli kardeşim paylaştığınız konuların hepsi birbirinden güzel, çok teşekkürler..
Allah razı olsun, emeğinize sağlık


allah razı olsun kardeşim çok önemli bir paylaşım yapmışsın.... yazan ellerine sağlık ....vesselam


Medine

MollaCami.Com