Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yansımaların tutarsızlığı

[ATTACH=CONFIG]207[/ATTACH]
YANSIMALARIN TUTARSIZLIĞI
Bazen anılar geçmiş peşimizi bırakmaz, bir gölge gibi peşimizde dolanır ve bizi peşin sıra ardında sürükler. Siz peşinden kurtulmak isteseniz de kurtulmanın bir yolunu bulamazsınız ne terk edebilirsiniz nede kurtulabilirsiniz.

Yanan kor alev yüreğinizdeki alevi söndürecek, bir pınar nehir bulamazsınız. Bu nedenle de bazen, yanlış yollara sapar acılarla haşır neşir olur, mazinin geçmiş karanlığında soluk soluğa sürüklenir yaşar dururuz.

Dillerin konuşamama anlamsızlığı, ne olup bittiğini anlayamama belirsizliğin de bir o dala, bir bu dala atlar dururuz. Aşk kök saldı ise yüreğinize ve aşkı bir anlığına tattınız iseniz ve tattığınız bu aşkın karşılığını tam bulamadınız ve aşkınızı karşınızdakine haykırmadınız ise sessizce, mutluluk içinde işte bu kısır döngüde dolanır durusunuz.

Gittiğiniz yolun yanlışlığını siz veya karşınızdaki anladığında, benliğin kin dolu gözlerinin geri dönmemem gayretin de, geri dönüp dönememenin kararsızlığını yaşarsınız.

Son bir hamle ile benliğin suratına bir tokat atarak geri dönmeye çalışırsınız ama dönemezsiniz.

Bu seferde cesaretin, cesaretsizliği karşınıza dikilir apışıp kalırsınız. Kör düğüm bu sıkıntıları hasretle yanan yüreği söndürecek, özlemle vuslata kavuşturacak vuslatın merhametli kollarına ulaştıracak son bir adım kalmıştır, cesaret ve azim.

Bu cesaret ve azim bu çaresizliği çözecek aşkın kök saldığı yürekte yemyeşil filizler açtıracak lakin bu cesaretin azmin cesaretsizliğine azimsizliğe takılır kalırız.

Haydi, şimdi çekinmeden cesaretle azimle hata yaptık ise hatamızı anladığımızı ve onu ne kadar çok ama çok sevdiğimizi söyleyelim, inanın bu çok kolay sadece küçük minnacık bir adım korkmayın arkanızdayım dimdik.

Çıkın saklandığınız izbe karanlığın içinden. Beklemek den yorulmadınız mı? Karanlığın korkunç karanlığı içinizi sıkmadı mı? Kalbinizi kalbimizi acıtan dan zevk almayalım, kalbimizi mutlulukla neşelendiren sevgiden zevk alalım.

Soluksuz susmaları atalım uçurumlara, sevgi şarkılarını terennüm edelim, haydi son bir defa kendimize şans verelim ve bakın görün bana hak vereceksiniz ve bana buradan yazacaksınız. Selam ve dua ile.
Mehmet Aluç

tessekur ederiz guzel bi yazi olmus

Teşekkürler kardeşim selam ve dua ile

mutluluktan eser mi kaldı ki, düpedüz korkağım ben.

ne gibi korkaklik kardesim.....

Evet kardeşim ne gibi korkaklık yardımcı olalım Allah'ın izni ile ..


Makale Köşemiz

MollaCami.Com