Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Avukatlar 'Yasakçı' baroya yürüdü

Dün MAZLUMDER İstanbul Şubesi'nin de arasında bulunduğu bir grup sivil toplum kuruluşu ile birlikte yüzlerce kişi İstanbul Barosu'nun Staj Eğitim Merkezi'nde başörtülü stajyer avukatların derslere alınmamasını protesto etmek üzere Taksim Meydanı'ndan İstanbul Barosu'na yürüdü.

Taksim Meydanı'nda toplanan MAZLUMDER İstanbul Şubesi, Ak Hukukçular Derneği, Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (Ak-Der), Boğaziçi Avukatlar Derneği, Demokratik Hukukçular Derneği, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, Hukuki Araştırmalar Derneği, Hukukun Üstünlüğü Derneği, Hukukun Üstünlüğü Platformu, İnsan Hakları Derneği (İHD), Savunma Avukatları Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği üye ve gönüllüleri İstanbul Barosu'na kadar İstiklal Caddesi boyunca yürüdüler. Yürüyüşün ardından baro önünde ilk olarak Hukukçular Derneği Başkanı Av. Cavit Tatlı konuştu.

Eylem sırasında 'Yasakçı baro hesap verecek', 'Darbeci baro hesap verecek' sloganları atılırken bazı erkek avukatlar da başlarını örterek başörtülü meslektaşlarına destek verdiler.

Takipçisi olacağız
Tatlı, İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi'ndeki ayrımcılığı kınamak üzere hukuk alanında faaliyet gösteren derneklerle bir araya geldiklerini söyleyerek "Baro, hakları kısıtlayıcı ve çağdışı bu uygulamadan derhal geri adım atılmalıdır" dedi.

Daha sonra söz alan İHD İstanbul Şube Başkanı Av. Abdulbaki Boğa, Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin önüne konan bütün yasal engellerin kaldırılmasını talep ederken, insan haklarını korumakla görevli baronun üyesinin giyim-kuşamı ile uğraşmasının bir zihniyet problemi, kişinin inanç ve ifade özgürlüğüne yönelik onur kırıcı bir uygulama olduğunu söyledi. MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Biz, insanların mesleki birlikteliklerinde haklarını korumakla mükellef olan bir mesleki örgütte bir hakkın ihlal edilişi sebebiyle burada bulunuyoruz. Bu zihin, uzun yıllardır insanların bu ülkede nasıl yaşayacaklarına, nasıl düşüneceklerine karar vermeye çalışmaktadır. Bu zihin insanları şekillendiren, onların üzerine deli gömleği giydirmeye çalışan bir zihindir. Biz bu sorunu sadece arkamızda gördüğünüz İstanbul Barosu'nun merdiven altında işlenmiş bir suç olarak görmüyoruz. Baronun bu zulmünün ve onursuz davranışının takipçisi olacağız" dedi.


Makale Köşemiz

MollaCami.Com