Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


etkili çalışmak...

Çalışma Zamanını İyi Ayarlayınız

Çalışmanızı en kolay öğrendiğiniz, dikkatinizi en kolay toplayabildiğiniz saatlerde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Yaygın görüşe göre yarım saatten az bir çalışma verimsizdir. Yarım saatten kısa süreler, bir kitabı karıştırmak, liste yapmak gibi işler için kullanılabilir. Verimli çalışma için en yararlı zaman dilimleri birer saatlik sürelerdir. Ancak bir yazı yazma, ödev hazırlama gibi çalışmalar için iki üç saat ayrılabilir. Çalışmanızı en kolay öğrendiğiniz, dikkatinizi en kolay toplayabildiğiniz saatlerde gerçekleştirmeniz gerekmektedir. En verimli saatler, bir çok insan için sabah saatleridir.

[color=green]Zamanınızı planlarken; başkasını örnek almak yerine, kendi yetenek, ön bilgi, beceri, tutum ve ihtiyaçlarınızdan yola çıkmanız daha yararlı olacaktır....


Bir öğrenci için okul saati dışında iki saatlik dinlenme süresi uygun görülmektedir. Bu saatleri sosyal faaliyetler, sohbet, dinlendirici okuma, resim, müzik, spor ve koleksiyon çalışmalarının biri ya da birkaçı ile doldurabilirsiniz. 40-60 dakikalık etkili bir çalışmadan sonra 5-15 dakika kadar dinlenmek gerekmektedir. Kısa dinlenmelerde dikkatin dağılmaması için çalışma yerinden fazla uzaklaşmamak gerekmektedir.

Çalışma Yerinizi Belirleyiniz
Masası, sandalyesi, ısısı, ışığı ve gürültüden uzak bir odanızın bulunması başarı kazanmada önemli ölçüde rol oynar. Eğer evde özel bir çalışma odası yoksa, günlük odadan bir köşeyi çalışma yeri olarak ayırmak gerekmektedir. Ders kitapları, yardımcı kitap ve diğer araç gereçleri rahatlıkla alınabilecek bir yerde bulundurmak kolaylık sağlayacaktır.



Ders çalışırken mutlaka masa başında oturulmalıdır. Yatarak ya da ciddiyetten uzak bir ortamda ders çalışmak başarısızlığa neden olur. Eğer evde bir çalışma ortamı yok ise okul kitaplığının belli bir köşesi çalışma yeri olarak kullanılabilir....


egitim.com

teşekkürler...emeğine sağlık..

ben teşekkür ederim

tesekkurler :)

lise bölümüne yazılmış ama bizlerde istifade etmeliyiz diye düşünüyorum.insan gerçekten o masanın başına oturmazsa çalışamıyor :( teş.ler

farketmez kardeşim.matematik beşikten mezara nasılsa.ben buraya yazdım ama her sınıf için geçerli bi durum...gayret etmezsen,sen matematiğe gitmezsen o sana gelmiyor ama sen gidersen o sana koşuyor emin ol... :)

dersler bana sınav zamanı ugrasın :D :D


dersler bana sınav zamanı ugrasın :D :D


sınav öncesi her gün yeterince çalışmak güzel bir yöntemdir...sadece anlamak ve tekrar bikaç saat.sonra serbestsin...son günlere bırakmak,başkasından fotokopi almak çoooookk kötü bir sınava hazırlanma şekli...sadece bir tavsiye.... :)


Lise

MollaCami.Com