Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Vişneli Ayva Tatlısı
Malzemeler :
• 3 adet orta büyüklükte ayva,
• 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne,
• 1 su bardağı toz şeker,
• 1 paket vanilya,
• 2 yemek kaşığı patates nişastası,
• 2 adet karanfil.
Hazırlanışı :
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun.
Soğuyunca servis yapın.
:P :P :P ;D ;D ;D
:P :P ;) ;)
:) :) ;) ;D ;D :P :P