Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


3'üncü Irak Uluslar Arası Fuarı Gaziantep'te (22-25 Mayıs 2008)

3. Irak Uluslar Arası Fuarı, Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.ş. ve Irak Ticaret Bakanlığı İşbirliğiyle 22 Mayıs'ta Gaziantep'te Yapılacak.

Forum Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül yaptığı açıklamada, fuarın yerli ve yabancı 600'ü aşkın firmanın katılımıyla Avrupa, Afrika, Uzakdoğu ve Ortadoğu firmalarının buluşma noktası olacağını kaydetti. Aygül, Irak Uluslararası Fuarı'nın Irak hükümetinin yabancı bir ülkede düzenlenmesine yetki verdiği tek fuar olduğuna dikkat çekti. Fuara yabancı katılımcıların yanı sıra yabancı ziyaretçi sayısında ve alım heyetlerinde artış yaşanacağını dile getiren Aygül, "Bu yıl, DTM ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin koordinasyonunda Irak'tan 200 kişilik alım heyetinin yanı sıra, Suriye, Ürdün, Gürcistan ve İran'dan alım heyetleri gelecek. Ayrıca Ürdün, Lübnan, Libya, Mısır'dan da heyetleri bekliyoruz" dedi.



Aygül, fuara Irak Ticaret Bakanı, İnşaat Bakanı ile Su ve Su Kaynakları Bakanının kesinleşen ziyaretlerinin yanı sıra dört bakanın daha gelmesinin beklendiğini kaydetti. Aygül, 600'den fazla firmanın bulunacağı fuara 30 ülkeden 100'e yakın yabancı firmanın katılacağını belirtti.


Fuar süresince özel uçak ve otobüslerle ziyaretçi organizasyonu yapacaklarını ifade eden Aygül, Irak'tan gelecek ziyaretçiler için Bağdat'tan 20, 21, 22 ve 24 Mayıs tarihinde charter uçak seferi düzenleyeceklerini kaydetti. Aygül, fuar süresince Halep ve Zaho'dan da otobüs seferleri düzenleyeceklerini ifade etti.


-TÜM DÜNYADAN 100'E YAKIN FİRMA-

Fuara çoğunluğu Türk firmaların yanında ABD, İngiltere, Suriye, Tayvan, Fransa, Suudi Arabistan, Kore, Rusya, Almanya, Hindistan, Çin, Polonya, Romanya, Ürdün, Irak, İran, Gana, Birleşik Arap Emirlikleri gibi farklı 30 ülkeden firmalar katılacak. Gaziantep Sanayi Odası'nın da destek verdiği fuar kapsamında eş zamanlı olarak Irak İnşaat ve Yapı Fuarı ile Irak Gıda ve Tüketim Malları Fuarı da düzenlenecek.


Fuar alanının girişine 240 metrekare alanda, 9 metre yüksekliğinde Babil Kenti İştar Kapısı'nın bir benzerinin inşa edilecek.



(Ankara Haber Ajansı)

Bölgenin en büyüğü Orteks 2008 Fuarı, Gaziantep'te açıldı



Orteks 2008 Gaziantep Tekstil, Konfeksiyon, Halı Makineleri Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı Gaziantep'te açıldı
Fuarda, makine ve ekipmanları, yapı malzemeleri, otomotiv yan sanayi, enerji malzemeleri, elektrik-elektronik ekipmanları, sağlık araç ve gereçleri, gıda, dayanıklı tüketim malları, tekstil, konfeksiyon, temizlik ve kozmetiğe kadar bir çok sektör ürünlerini sergileyecek. Ticari işbirliği ve yatırım bağlantıları kurmada köprü olacak fuarda stantlar günler öncesinden dolarken, Gaziantep'teki otellerin de tamamı doldu. Kilis, Kahramanmaraş ve Osmaniye başta olmak üzere çevre illerdeki bütün oteller tutuldu.
GAZİANTEP -Orteks 2008 Gaziantep Tekstil, Konfeksiyon, Halı Makineleri Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı açıldı. Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, Gaziantep'in, birçok ülkenin ortak proje yürütmek istediği ve ilgisini çeken bir şehir olduğunu belirterek, "Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Uluslararası Irak Fuarı'nın 2 yıldır şehrimizde yapılması bunun en güçlü kanıtıdır. 3. Irak Fuarı'nın da bu yıl yine Gaziantep'te yapılacak olması, Gaziantep'in fuar başarıları için kuşkusuz çok önemlidir." dedi.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) açılışı yapılan fuar 19 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), KOSGEB, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye'nin destek verdiği fuarın açılışına, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu ile sanayici ve işadamları katıldı.

Açılış programı öncesinde bir konuşma yapan, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, Orteks 2008'de Türkiye'den 45 firmanın yanı sıra İran ve İtalya'dan da firmaların ürünlerini sergileyeceğini belirtti.

Özmen, ABD, Almanya, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Hollanda ve Japonya'dan 22 firma temsilciliğinin de fuarda yer aldığını ve Suriye, Irak, İran ve Ürdün ağırlıklı olmak üzere birçok değişik ülkeden konukların fuarı ziyaret edeceğini söyledi.

Gaziantep'in fuarlarıyla her zaman ilklere imza attığını ifade eden Özmen, "Gaziantep artık gerçektende tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği bir fuarlar şehri. Gaziantep fuarlarıyla; coğrafi konumunun getirdiği fırsatları da kullanarak, katılımcı firmaların Ortadoğu, körfez ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Uzakdoğu pazarlarına ulaşması için çok büyük imkanlar sağladı. Amacımız, Gaziantep'in ve bölgenin yeni teknoloji makinelerle buluşmasını sağlamak ve mevcut teknoloji düzeyini en üst sıralara çıkarmaktır. Bizler inanıyoruz ki, 2 yılda bir aynı dönemde tekrarlanacak ve geleneksel hale getirilecek Orteks Fuarı, önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde sadece bölgenin değil, Türkiye'nin en önemli fuarı haline gelecektir. Bilindiği üzere sanayi alt yapısı, coğrafi özellikleri, uluslararası ilişkileri ve taşıdığı tüm değerleriyle Gaziantep, birçok ülkenin ortak proje yürütmek istediği ve ilgisini çeken bir şehir. Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Uluslararası Irak Fuarı'nın 2 yıldır şehrimizde yapılması bunun en güçlü kanıtıdır. 3. Irak Fuarı'nın da bu yıl yine Gaziantep'te yapılacak olması, Gaziantep'in fuar başarıları için kuşkusuz çok önemlidir." şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Orteks 2008'in yurt içi ve yurt dışı açılım adına iyi bir başlangıç olduğuna dikkat çekerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, fuarların şehirlerin ekonomisine önemli katkılar sağladığını ve Orteks Fuarı'nın Gaziantep'in gücüne güç katacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, Orteks 2008 Gaziantep Tekstil, Konfeksiyon, Halı Makinaları Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Açılıştan sonra, Vali Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu ile sanayici ve işadamları birlikte fuarı gezerek bilgi aldı.


TürkiyeTurizm


Etkinlikler - Organizasyonlar

MollaCami.Com