Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Günün Önerisi

DİPDİRİ BİR HAFIZA İÇİN

1- Ters el alıştırması
Sağ eliniz yerine biraz da sol elinizi kullanmaya başlayın. Saçlarınızı sol elinizle tarayın, kalemi ters elinizle tutun, dişinizi ters elinizle fırçalayın gibi... Sonuç olarak, rutin alışkanlıklarınızı kırar ve beyninizin kullanmadığınız diğer yarısını da harekete geçirmiş olursunuz.

2-Çocuk oyunu alıştırması

İşe veya alışverişe giderken, tıpkı bir çocuk gibi merak içinde bütün duyularınızı harekete geçirin. Bakın, dokunun, dinleyin, koklayın. Bu şekilde çok ender yaptığınız bağlantıları canlandırır, beyninizin kapasitesini artırırsınız. Duyu organlarınızın ne kadar fazlasını kullanırsanız, hafızanız her zaman canlı kalır.

3-Harf alıştırması

Elinize bir gazete ve bir fosforlu kalem alın. Sırasıyla paragrafları okuyun ve çift yazılmış harflerin üzerini çizin. Mesela, çift 't' ve 'm'lerin üzerini işaretleyin. Böylelikle konsantrasyonunuzun ne kadar uyarıldığını hemen hissedeceksiniz. Bu, zihnin canlanmasını artırır.

4-Polisiye alıştırması

"Dün akşam şu saatte ne yaptım, neredeydim, iki saat önce ne yaptım?" gibi, genellikle polisiye romanlarında sorulan soruları kendinize yöneltin. Ve tabii cevaplayın. Bu alıştırma sonucunda yaptıklarınıza karşı dikkatinizi geliştirebilirsiniz.

5-Yürüyüş alıştırması

Asker yürüyüşü gibi olduğunuz yerde hareket edin. Sol bacağınızı her kaldırdığınızda, önce sağ elinizle, sonra sol elinizle dizinize dokunun. Böyle çaprazlama hareketlerle beyninizin her iki tarafını kullanmış olursunuz.

6-Ressam alıştırması

Burnunuzun ucunda bir fırça olduğunu hayal edin. Bununla havaya en sevdiğiniz renkte yatay bir sekiz çizin. Bu çizim hareketleri, yorgun zihninizi hemen canlandırır. Aynı zamanda beyni bloke eden stresi etkili biçimde yok eder.

7-Ajan alıştırması

Bu alıştırmayı daha çok sokakta yapacaksınız. Çevrenizde bulunan arabaların plakalarına bakın ve plakadaki harflerden kelimeler, hatta cümleler türetmeye çalışın. Böylece hem kelime hazinenizi geliştirir hem de beyninizi canlandırırsınız.

8-Resim alıştırması

Bu alıştırmayla alışveriş listelerini çok kolay ezberleyebilir, hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Bunun için kalem kağıt alın ve kağıdın üzerine mum, kaktüs, yonca gibi semboller çizin. Her resim bir sayıyı sembolize ediyor. Ardından sembolleri sayılara göre ezberleyin. Bu alıştırmayla, zihninizde listeler oluşturmayı kolay başarırsınız.

9-Otobiyografi alıştırması

Düşünün ki, hayat hikayenizi tekrar yazmanız gerekiyor. Burada, işe gittiğiniz ilkokuldan başlayabilirsiniz. Bunun için en yakın arkadaşınızı, tipini, sınıfınızın düzenini hatırlamanız gerekiyor. Bu alıştırmayla, kişilerle ilgili hafızanızı harekete geçirirsiniz.

10-Hipnoz alıştırması

Özellikle stresli anlarınızda olumlu kelimelerden destek almaya bakın. Bunlarla olumsuz düşüncelerinizi yok edersiniz. Mesela, 'Benim için gerekli olan her şeyi biliyorum ve çok sakinim' cümlesini tekrarlayabilirsiniz.

Paylaşımın için teşekkürler Allah razı olsun kardeşim...

Emeğine sağlık kardeşim. Bu güzel tavsiyeler için teşekkürler...


Emeğine sağlık kardeşim. Bu güzel tavsiyeler için teşekkürler...

rica ederim... işe yaradığını söylüyorlar ::)

[font=Arial]Limon Dilimlerinin Mucizesi

Cilt kanserine karşı ekstra bir koruma sağlamak için çayınıza biraz limon koymanız yararlı olacaktır.

Limon, portakal ve greyfurt dilimleri d-limonin yönünden zengindir, citrus yağı içinde yer alan bu madde tümör büyümesini bloke ederek cilt kanseri riskini anlamlı ölçüde azaltır.
Sıcak çayınızı, tatlınızı ve salatanızı limon dilimleri ile tatlandırırken kansere karşı ekstra bir koruma da sağlayabilirsiniz.


Skuamöz hücreli karsinom Amerika’da her yıl 200.000 kişinin yakalandığı bir kanser türüdür.Citrus yağında bulunan d-limonin’inskuamöz hücreli karsinom gelişimini önlemeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Bununla birlikte cilt kanserine karşı korunmak için yeterli değildir.

Güneş ışınlarının en güçlü olduğu saatler yani saat 10:00 ve 14:00 arasında güneşe çıkılmamalıdır. Aynı zamanda cildinizi güneşe karşı korumak için en az 15 koruma faktörlü (eğer cildiniz hassas ise 30 koruma faktörlü) bir güneş koruyucu kullanmalısınız. Bağlı olduğuz sağlık kuruluşunda ciltteki lekelerin giderilmesi ve cilt hastalıklarının erken tanısı amacıyla düzenli olarak cilt kanseri taramaları yaptırmalısınız.



kaynak:RealAge

Alkışlar Zeytinyağı İçin


Düzenli olarak zeytinyağı yeme alışkanlığına başlamanın, neredeyse sigarayı bırakmak kadar sağlıklı bir adım olabileceğini biliyor muydunuz?


İdrarınızda yapılacak mikroskobik maddelerin ölçümü sayesinde vücudunuzun kansere karşı ne kadar güçlü bir savaşçı olup olmadığı anlaşılabilir. Maddeleri şarapnel parçaları gibi düşünün.Çok fazla olmaları vücudunuzun çok fazla zarar görmesi(darbe alması) demektir.

Zeytinyağı tüketin. yapılan bir çalışma gösteriyor ki; zeytinyağı alımını artıran kişilerin idrar örneklerinde daha az zarar verici maddelere rastlanılmıştır.

Peki bu "daha az" la kastedilen miktar nedir? Bir damlası sigara içen bir kişinin içmeyi bıraktığı zamanki idrar örnekleriyle aynıdır.



Zeytinyağı mono doymuş yağlardan daha zengin olduğundan sadece kalp için koruyucu değil aynı zamanda kanser içinde sınırlayıcıdır. Bu da açıklıyor ki, Kuzey Avrupa ile kıyaslandığında beslenmeleri yağ üzerinde yoğunlaşan Güney Avrupalılar daha düşük kalp hastalıkları ve kansere yakalanma riskine sahiptirler. Ancak önemli bir uyarı da akılda tutulmalıdır: Çalışmalara katılan kişiler beslenmelerinde zeytinyağı kullanmamışlardır. Normalde tükettikleri yağların yerine kullanmışlardır. Bu miktar da yaklaşık olarak günlük 5 çay kaşığıdır.

Beslenmenizde tereyağı ve margarin yerine zeytinyağı kullanın böylece aldığınız toplam kalori miktarını artırmış olmazsınız. Eğer aldığınız kalori miktarında artış olursa başka sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

___________________
realage

degerli bilgilerin için sagol kardeşim. emegine saglık. :)

rica ederim...seve seve :) ...yararına inandığım bilgileri sizlerle paylaşmak isterim.siz de önerilerinizi paylaşabilirsiniz. ::)

Kulak Masajı



Kulak ceninin ana rahmindeki duruşunun şematik olarak aynısıdır. Ve tüm akupunktur noktaları kulak üzerinde bu esasa göre yer almıştır.
Şimdi... başınız,boynunuz, beliniz, sırtınız, bacaklarınız, kalçanız, ayaklarınız, omzunuz ağrıdığında yapacağınız tek şey kulaklarınıza masaj yapmak.
Kulağınızı baş ve işaret parmaklarınızın arasına alarak kulak kepçesinden başlayarak, dayanabildiğiniz kadar güçlü ve sıkarak masaj yapın.
İlk anda bazı noktalar acıyacaktır.
( bunlar bedendeki ağrıyan bölgelerin kulaktaki refleks noktalarıdır ).


Kısa bir süre sonra bu ağrılar kaybolacaktır.
2 -3 dakika bu masajı yapmanız yeterli olur. İsterseniz uzatabilirsiniz de. Zaten masajın sonuna doğru bedeninize bir sıcaklıklığın yayıldığını hissedeceksiniz.
Bunun ardından ağrılarınızın azaldığını ve kaybolduğunu da...

Hiç bir yan etkisi olmayan bu uygulamayı her zaman her yerde kendinize ve ağrısı olan yakınlarınıza uygulayabilirsiniz.

Yorulduğunuzda, uzun otobüs yada araba yolculuklarında oturmaktan ağrılara maruz kaldığınızda, çok üşüdüğünüzde ve bedeninizi dengeye kavuşturmak için mucize benzeri bu uygulamayı kullanabilirsiniz.


İSLAM DİN KARDEŞLİĞİ İŞTE BU DİN NASİHATTİR PEYGAMBERİMİZ

Teşekkürler kardeşim

teşekkürler.. güzel bilgiler.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com