Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tevazuya ağaçtan örnek...

Küçük Ağacın dedesi, giderek derinleşen, üstü dallarla örtülü, hindinin boynundan alçak bir tünel kazar, tüneli derin bir çukura bağlar. Toprağın yüzeyinden tünelin içine doğru mısır taneleri serpiştirir. Yaban hindisi başını eğip taneleri yiye yiye tüneli geçer, çukura girer. Başını kaldırır, çukurun üstü açıktır ama çukur derindir. Tek bir çıkış yolu vardır, başını eğip tünelden gerisin geri gitmek. Ancak hindi başını eğmeyi akıl edemediği için çukurdan çıkamamaktadır.

Küçük Ağaç dedesine, "Dede, hindi niçin kafasını eğip tünelden dışarı çıkmıyor?" diye sorar. Dedesi "Yavrum, hindi kendisini herkesten üstün gördüğü için öğrenebileceği yeni bir şeyler bulunduğuna inanmadığı için alçak gönüllülük gösterip başını eğmediği için girdiği çukurdan çıkamıyor" der.

çok güzel bir paylaşım kardeşim teşekkürler bir o kadarda ibretli başını yanlızca menfaat için , yemi için, eğmeğe alışmış insan ,bulundukları çukurda, kafasını düşünmek için eğmeği asla aklına getiremiyor. ve menfatin bittiği yerde çukurunda kalmaya mahkum oluyor.mevlam cümlemizi tevazudan ayırmasın menfaati için eğilenlerden eylemesin

çok güzel bir paylaşım kardeşim teşekkürler


çok güzel bir paylaşım kardeşim teşekkürler


mevlam cümlemizi tevazudan ayırmasın menfaati için eğilenlerden eylemesin


amin...

öncelikle okuduğunuz için ve değerli yorumlarınız için ben teşekkür ederim :)
azda olsa faydalı olabildiysem ne mutlu bana...

sevgilerimle kardeşlerim...


çok güzel bir paylaşım kardeşim teşekkürler

ben teşekkür ederim... okuyan gözlerinize sağlık...

tevazu kadar değerli, önemli bir şey var mıdır? kalplerimize yerleşmesi ümidiyle..


tevazu kadar değerli, önemli bir şey var mıdır? kalplerimize yerleşmesi ümidiyle..


Yoktur tabiki, İnşallah yerleşir kalplerimize :-\ :) ;)

allah razı olsun kardeşim...

Yavrum, hindi kendisini herkesten üstün gördüğü için öğrenebileceği yeni bir şeyler bulunduğuna inanmadığı için alçak gönüllülük gösterip başını eğmediği için girdiği çukurdan çıkamıyor"


ALLAH razı olsun kardeşim


kıssadan hisse

MollaCami.Com