Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tanrı kelimesi ne kadar doğru ..? Müslümanlar Tanrı veya Tanrım diyebilirmi .?

Tanrı kelimesi müslümanlıkta ne kadar caizdir bir müslüman Tanrım veya Tanrı diyebilirmi .? Tanrı kelimesi gayri müslimleremi aittir..? ben çok soru sordum galiba beni maruz görün merak ediyorum sormak öğrenmek istiyorum..:)

Tanrı kelimesi için orta asya kökenli olduğu şeklinde söylemler var. bir şekilde türetildiği vs anlatılır. sadece hikayedir.

Arapça karşılığının İLAH anlamına geldiği söylenmektedir. Sözlüklerde de öyle geçer.

Müslüman ile ateist ya da islamdan uzak kişileri birbirinden ayıran çizgi diyebiliriz. ben yobaz değilim, ben aşırı dinci değilim, ben islamiyeti yaşamanın "y" sini bile bilmiyorum.. ben müslümanları öcü olarak görüyorum diyen herkes, "ALLAH" demek yerine TANRI demeyi tercih eder. buradan elitlik çağdaşlık modern olma duygusu yaşar. EGO tavan yapar..

Müslüman olanlar ise TANRI kelimesinin ne demek olduğu bilsede bilmese de ALLAH demeyi tercih ederler. Ha bir de gafil olanlar vardır. dizilerden vs etkilenip bol bol tanrı kelimesini kullanırlar.

Unutmayın Allah'ın 99 ismi arasında TANRI yoktur. o yüzde tanrı kelimesi bizim yaratıcımızın adı değildir.

Bazı kendini akıllı sanan müslümanlar da "ilah" kelimesi yerine "tanrı" kelimesini kullanır. Ya da Allah'tan başka ilahları kast etmek için tanrılar kelimesini kullanır. ya da mitolojide geçen uyduruk tanrılar için tanrı kelimesini kullanırlar.

Ha bir de islamdan dinden imandan uzak insanları aşağılamak hakaret amaçlı olarak çok nadir de olsa tanrı kelimesi kullanılmaktadır. "Sizin tanrılarınız!", "Senin Tanrın!" gibi..

bir de son olarak "şey-tan" ile "tan-rı" kelimesi arasındaki benzerlik şeytanlarını tanrılaştırmış insanlar vardır..

Rabbim bizleri onların şerlerinden kurusun

Amin..evet haklısınız..saolun

Allah razı olsun güzel bi konuyu açıklığa kavuşturmuşsunuz.

Üstad Necip Fazıl kısa ve öz bir deyişle konuya izah getirir: "Tanrı sizi korusun, Allah beni korur"


Misafir Soruları

MollaCami.Com