Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


oruç

adanada sahur yaptım istanbula uçtum iftar vaktini adanaya göre yaptım ve bu konuyu tartışıyoruz arkadaşlarla orucu güneşin doguşu ve batışına göremi tutuyoruz yoksa saatlemi tutuyoruz anlamadın madem müslümanız din deyişmez diyoruz o zaman neden insanlar kendilerine göre ayarlarlar anlamıyorum istanbula göre açsam fazladan tutmuş olacam adanaya göre açsam erken yedin diyorlar beni tatmin edecek bir cevap bekliyorum. simdiden saygılar................

Soru:
Oruçlu bir kimseye tayyare ile yolculuk yaparken, kendi memleketinin iftar saatine göre mi iftar edecektir?

Cevap:
Tayyarede seyrederken güneşin batması ile olacaktır. Tayyare, hızla güneşin battığı istikamete doğru seyrederse, iftar da ona göre uzamış olacaktır. O kimse bir yerde kararlı olmadığı için, herhangi bir yerin iftar saat ve dakikası esas alınarak iftar edilmesi doğru olmaz. Tayyare yere inerse ve o mahallin arzına göre iftar vakti gelmiş ise veya biraz önce ifade ettiğimiz gibi tayyarenin seyri sırasında güneş batar, kaybolursa iftar yapılabilir.

Emekli Müftü Mehmed Emre

vakitlerin belirlenmesi güneşin hareketine göredir.

Şehir şehir gezmeye gerek yok.

dubaide burç el halifeyi düşünün, zemin katında iftar vakti girerken çatı katında dakikalar sonra belki de saat farkı ile iftar vakti girebilir. sahuru alt katta yapıp iftarı çatı katında yapan kişi zemin kata göre iftar açamaz. güneş battıktan sonra yapmalı..

Vakitler güneşin hareketine göre tayin ediliyor. belirleniyor.


Misafir Soruları

MollaCami.Com