Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Toplumda Ahlak Erozyonu

"Bir yerde zina artar yaygınlaşırsa orada ölümler artar,daha evvel görülmemiş hastalıklar zuhur eder(Muavatta/Cihad)"

Son yıllarda ülkemizde suç oranlarının bir hayli arttığı gözlemlenmektedir.Başta hırsızlık,faiz olmak üzere zina,fuhuş ve her türlü edepsizlikler toplumu çepeçevre kuşatmış durumdadır. Tv programları,radyo yayınları,reklam afişleri ve bilbordlar bu edepsizliklere çanak tutmaktadır. Özellikle büyükşehirlerde insanlar ailece vakit geçirebilecekleri bir ortamın yokluğundan yakınmaktadırlar.Hatırlanacağı üzre Bursa Emniyet Müdürü yaptığı açıklamada: "Dolaşmak için evimden dışarı çıkınca, Kültürpark'ta her ağacın altında bir çift görülüyor.. yapacağımız bir şey yok... Yasalar buna izin vermiyor..." demişti.

Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzre problemlerin temelinde bu hususta yeterli önlemin alınmadığı ve gerekli yaptırımların uygulanmadığı gerçeği yatıyor.

Herkesin ve her kesimin huzur ve refah içinde yaşayacağı bir ortam hazırlamak hepimizin vazifesidir.Bunun gerçekleşmesi için de toplumun nizamını bozacak ve huzurunu sabote edecek her durumda bu toplumun bir ferdi olarak tepkimizi ortaya koymalıyız.Bu konuda sahip olduğumuz hakları iyice tanımalı ve bunları yeri geldiğinde aktif bir şekilde değerlendirebilmeliyiz.

Bu konuda yapılacak iş yukarıda belirtildiği üzre problemin temelde çözümünü sağlamak adına gerekli önlemlerin alınmasını temin etmek olmalıdır.Zinanın suç olarak tekrar anayasaya alınması adına talepte bulunarak,rahatsız olduğumuz bu mevzuda hukuki haklarımız çerçevesinde çevremizde ,şehrimizde haklarımızı kullanarak tepkimizi dile getirmeli ve bu ahlak erozyonunu önlemeliyiz.


Yukarıda belirttiğimiz gerekçeler dolayısıyla duyarlı vatandaşlar olarak sizlerin de bundan sonrasında "Toplumdaki Ahlak Erozyonu"na karşı yapacağımız faaliyetlerimize katılmanızı rica ediyoruz.

Hz. Peygamber de mü’minleri böyle bir durumdan sakındırmakta ve şöyle buyurmaktadır: “Hayır! Allah’a andolsun ki, ya iyiliği emredecek ve kötülükten men edeceksiniz; zalimin elinden tutup ona mani olacak ve onu hakka döndüreceksiniz, ya da siz de haksızlıkta ona yardım etmiş olursunuz.”
Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velile*ridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler ve Allah'a ve Resûlüne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği kimseler bunlardır. Şüphesiz Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.”
Hz. Ebû Bekir (r.a.) şöyle söylemiştir:
“Ey insanlar! Sizler, “Ey iman edenler, üzerinizdeki (yükümlülük) kendi nefislerinizdir. Siz doğru yola erişirseniz, sapan size zarar veremez.” ayetini okuyorsunuz. Biliniz ki ben, Hz. Peygamberin şöyle söylediğini işittim: “İnsanlar bir kötülük gördüklerinde, eğer onu değiştirmezlerse Allah’ın o toplumun hepsini cezalandırması yakındır.” Ebû Davud’un rivayeti ise şöyledir: “İnsanlar eğer bir zalimi görür ve zulmüne mani olmazlarsa, Allah’ın o toplumun hepsini birlikte cezalandırmasından korkulur.”

İnşALLAH sonuna kadar destek olacağım paylaşım için teşekkürler

İnşALLAH sonuna kadar destek olacağım paylaşım için teşekkürler


Teşekkürler desteğiniz için

Teşekkürler desteğiniz için


Rica ederim görevimiz..

çok güzel bir çalışma. İnş faydalı olucaktır.

Allah razı olsun... İnşaALLAH...

Destek için;

tt hesabımız :

https://twitter.com/MgfMilkom

facebook hesabımız :

Toplumda Ahlak Erozyonuna Hayir | Facebook


Twitter adresinizde TOPLUMDAAHLAKEROZYONU hastag'ini paylaşarak facebook adresinizden sayfamızı beğenerek destek olabilirsiniz... Allah razı olsun.. Hayırlı iftarlar...

TOPLUMDA AHLAK EROZYONU RAPOR !



Fuhuş suçu 8 yılda yüzde 220 oranında arttı

Fuhuş suçundan 2002 yılında 2669 kişi hakkında dava açıldı. Bu sayı 2007 yılında 4494'e, 2010 yılı sonu itibariyle de 8409'a ulaştı. Fuhuş suçu 8 yılda yüzde 220 oranında arttı.


Çocuk istismarları 8 yılda yüzde 125 artış gösterdi

Cinsel saldırı ve çocuk istismarları 2002 yılında 16 bin 043 sanık hakkında dava açılmışken, bu sayı 2007 yılı sonu itibariyle 19 bin 162'ye ve 2010 yılı sonu itibariyle de 35 bin 760'a ulaşarak 8 yılda yaklaşık yüzde 125'lik bir artış gösterdi


Alkol tüketimi 4 kat arttı kullanım yaşı düştü

Türkiye'de 583 milyon litre içki tüketiliyordu. Devletin resmi kayıtlarına göre 2010 yılı itibariyle Türkiye'deki içki tüketimi 2 milyar litreye ulaştı.

Boşanma oranı artıyor

Türk toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu da yaşanan yozlaşmadan nasibini aldı. 2011 boşanma istatistiklerine göre, 2010 yılının 2. döneminde 33 bin 139 çift boşanırken, 2011 yılının 2. döneminde 33 bin 702 çift boşandı. Boşanma sayısında en fazla artış yüzde 8,3 ile Doğu Marmara Bölgesinde gözlendi. Bu arada 2011 yılı ikinci döneminde meydana gelen boşanmaların yüzde 40,1'i evliliğin ilk 5 yıl içinde, yüzde 24,3'ü ise 16 yıl ve daha fazla süre evli olan çiftlerde gerçekleşti.



Faiz ‘Dünya gerçeği’ oldu




İnsanlar ancak islam olunca refaha erecek... İslama yani merkeze ne kadar yakınlaşırsa o kadar insan olacak ve o kadar sıyrılacak ahlaksızlıklardan.
Neslin muhafazası için gereken her türlü tedbiri almak müslüman fertler olarak her birimizin üzerine vazifedir.

Yeniden hatırlamalı ve hatırlatmalıyız kimin ümmeti olduğmuzu.
Yeniden hatırlamalı ve hatırlatmalı ceddimizi. Ve bilmeli insan İslamsız saadet olmayacağını.
Hem Türkiye'nin hem de insanlığın kurtuluşu için başka reçete yok.

Vesselam

MGF MİLKOM

"Bir toplumu bozmak isterlerse,köle haline getirmek isterlerse ilk önce o toplumun gençlerinin ve kadınlarının ahlaklarını bozarak işe başlarlar"
diyordu Fatih Aydın,bey.. Ne kadar yerinde bir tespit...
Uzun uzun cümleler kurmaya gerek var mı? Bi etrafımıza baksak yetmez mi?


Serbest Kürsü

MollaCami.Com