Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Muhammed Mustafa s.a.v. Efendimiz’e uymanın fazileti

MUHAMMED MUSTAFA S.A.V. EFENDİMİZ’E UYMANIN FAZİLETİ

249.mektup,
Rasulullah Efendimiz s.a.v.’e tabi olmanın fazileti ve bu teba’iyyetten meydana gelen neticeler ve faidelerin beyanı hakkındadır. Mektup Mirza Darab'a gönderilmiştir.

Hamd Allah içindir. Selam O'nun seçtiği kulları üzerine olsun.

Sen bil ki, uhrevi kurtuluş ve ebedi felah Seyyidü'l-evvelin ve'l-ahirin s.a.v.'e tabi olmaya (uymaya) bağlıdır. Selat-ü selam'ın en mükemmeli O'na ve O'nun âline olsun.

Dolayısıyla Peygamberimiz s.a.v'.e uyma sayesinde "mahbubiyet" yani Allah'ın sevdiği kul olma makamına ulaşılır.

Ve bu tebaiyyet (bağlılık) sayesinde zatî tecelli ile şereflendirilir.

Yine bu tebaiyyet sayesinde bütün kemal mertebelerin üstünde olan "abdiyyet" yani kulluk mertebesiyle ayrıcalık kazanır. Bu abdiyyet mertebesi, mahbubiyet (sevilme) mertebesinden sonra husûle (meydana) gelir.

Yine bu bağlılık sayesinde, yani Rasulullah Efendimiz s.a.v.'e tam olarak uyanlar, İsrail oğullarının peygamberleri gibidirler.

Ulu'l-Azm olan peygamberler dahi o Rasül'e uymayı temenni etmişlerdir. Eğer Musa a.s. O'nun zamanında yaşasaydı, O'na uymaktan başka yapacağı bir şey olmazdı. Nitekim Hz. İsa'nın yeryüzüne ineceği ve Allah'ın habibine tabi olacağı kıssası malum ve meşhurdur.

Ümmet-i Muhammed, O'na tabi olmaları sebebiyle ümmetlerin en hayırlısı olmuşlardır. Cennet ehlinin çoğu bu ümmetten olacaktır.

Ümmet-i Muhammed, O'na tabi olmaları sebebiyle yarın kıyamet gününde bütün ümmetlerden önce cennete girerler. Ve cennette nice nimetlerle nimetlenirler.

Öyleyse size lazım gelen, Rasulullah s.a.v.'e tabi olmak ve O'nun sünnetini düstur edinmektir. Ve O'nun şeriatini yerine getirmektir.
O'na ve O'nun tüm peygamber kardeşlerine en üstün dualar ve en mükemmel selamlar olsun.

Mektubat-ı İmam-ı Rabbani, 249. Mektup


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com