Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


28 Şubat patronları da yargılanmalı

28 Şubat patronları da yargılanmalı



28 Şubat post modern darbe sürecine yönelik soruşturmada sona yaklaşılırken, darbe sürecinde zenginleşen patronların da yargılanması isteniyor. AK Parti Hatay eski Milletvekili Mustafa Öztürk, 28 Şubat sürecinde halk fakirleşirken, bazı işadamlarının çok kısa sürede aşırı zenginleştiğini belirterek, “Darbeleri ve darbecileri besleyen mali kaynaklar ve darbe dönemi zenginleri mutlaka incelemeye alınmalı. 28 Şubat'ın patronları yargılanmazsa soruşturma yarım kalır” dedi.
Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı 28 Şubat soruşturmasında sona yaklaşıldığı öğrenilirken, o dönemde zenginleşen ve bugün holding sahibi olan patronların da sorgulanması gerektiği belirtiliyor.

“28 ŞUBAT'IN PATRONLARI DA YARGILANSIN”

Akit'e konuşan AK Parti eski Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, 28 Şubat sürecinde halk fakirleşirken, bazı işadamlarının çok kısa sürede aşırı zenginleştiğini söyledi. Öztürk, “Darbeleri ve darbecileri besleyen mali kaynaklar ve darbe dönemi zenginleri mutlaka incelemeye alınmalı. 28 Şubat'ın patronları yargılanmazsa soruşturma yarım kalır” dedi.

“İRTİCA BAHANESİYLE ÜLKEYİ SOYDULAR”

28 Şubat sürecinde irtica ile mücadelenin ön plana çıkarılarak, ülkenin ekonomik kaynaklarının sömürüldüğünü belirten Öztürk, “300 milyar dolar para bir yerlere gitti. Yani perdenin önünde insanlara başını örttüğü için, şiir okuduğu için, düşüncesini açıkladığı için eziyetler çektirildi, zulümler yapıldı, baskılar yapıldı. Öte yandan da petrol, bankacılık ve madencilik gibi önemli işler birilerine verildi. Yani 28 Şubat'ın zenginleri türedi. 20 yıl önce eften püften şirketler, bir anda dev oldular” diye konuştu.

“RANTİYECİLER, ORTAYA ÇIKARILMALI”

28 Şubat sürecinin arkasında rantiyeci bir ekip olduğunu belirten Öztürk, şunları söyledi: “Bunlar kısa yoldan köşe dönücü tiplerdir. Atatürkçülük, milliyetçilik ve laiklik gibi bazı hassasiyetlere sahip çıkıyormuş gibi görünüp bir senaryo yürüttüler. O dönem Türkiye'nin kaynaklarını ne olduğu, kimlere verildiği ve kaça verildiği tespit edilmelidir. O dönemin rantiyecileri ve köşe dönücüleri ortaya çıkarılmalıdır.”



“PATRONLAR, KOLAY YOLDAN PARA KAZANAMAYACAK”

28 Şubat sermayesi ortaya çıkarılmadığı sürece taşların yerine oturmayacağını belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “O zamanki holdinglerin yönetim kurulları araştırılmalıdır. Kimler vardı? Hiç alakası olmayan insanlar vardı. Generalin; petrol, banka ve madencilik ile ne alakası olabilir? 28 Şubat'ın patronlar ayağı ortaya çıkarılmazsa demokratikleşme eksik kalır. Artık hiç kimse kolay yoldan para kazanamayacağını anlamalıdır ve darbeleri desteklediği zaman ciddi yaptırımların olacağını bilmelidir.

”İFADE ALINMAYA BAŞLANIYOR

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 28 Şubat darbesi ile ilgili başlattığı soruşturmanın ana iskeletinin tamamlanmak üzere olduğu, kısa süre sonra şüphelilerin ifadelerinin alınmaya başlanacağı öğrenildi. Savcılığın, 28 Şubat sürecinin aktörleri arasında yer alan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak ile medya patronlarından Aydın Doğan, Dinç Bilgin ve Cavit Çağlar, gazetecilerden Ertuğrul Özkök, Emin Çölaşan, Fatih Çekirge, Rauf Tamer, Güneri Civaoğlu, Fikret Bila ve Oktay Ekşi'nin şüpheli olarak ifadelerini alacağı bekleniyor.



HASAN TOSUN / ANKARA

bunların yüzlerine baktığımda vallahi İĞRENİYORUM bunların suratlarında rabbiyyessir yok.


Zulmün Vesikaları

MollaCami.Com