Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ahlâkımızın Genetiği İle Oynamayın!



Malumunuz, GDO’lu ürünler konusu ve tartışmaları ortaya çıktığı günden beri, hepimizin aklında ister istemez soru işaretleri oluştu. Sebze ve meyve alırken daha dikkatli olmaya başladık. Dikkat ederseniz, bir sebze ya da meyvede anormallik fark ettiğimiz an, çoğunlukla almıyoruz. Ya da alsak bile, gönlümüz rahat olmuyor. Çünkü insanız ve sağlığımızı tehdit eden her şeye karşı insani bir korku ve endişe duyuyoruz.





Gıdaların genetiği şöyle dursun, birileri de hiç durmadan ahlakımızın genetiği ile oynamaya ve onu alttan alta değiştirmeye çalışıyor. Çekilen dizilere, yapılan filmlere, üniversitelerdeki genç kuşağın hayat tarzına azıcık bakarsanız, bu söylediğimizi siz de tasdik edeceksiniz. Ne yazık ki seviyesiz senaryolar, ahlakımızı bozan hadiseler, belden aşağı espriler, şehvet akan görüntüler dört bir yanımızı kuşatmış bulunuyor. Çağdaş ve modern yaşam adı altında, dürüstlük, iffet, fedakarlık, hâyâ gibi ahlaki değerlerimiz ayaklar altına alınıyor, gözlerimizin önünde çiğneniyor.



Oysa üstünde bulunduğumuz bu topraklar, en güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen Kutlu Elçi’ye gönül bağlamış, O’nun şerefli izinde yürümeye çalışan insanlarla dolu. Yani bizim ahlakımız, bu yapılanları, bu olanları kaldıracak cinsten değil, olmayacak da! Çünkü bu gidişle, ahlakının genetiğiyle oynanmış, şehvet düşkünü, haysiyetsiz, bencil, cömertlik nedir bilmeyen, iki yüzlü, bahaneci, tembel, manevi değerleri küçük gören, saygı ve sevgi yoksunu bir insan tipi her yanı salacak ve inanın toplumumuzun başına büyük bir veba gibi çökecek.



İnsaf ve vicdan ehli herkesi, bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü ahlakımızın genetiğiyle oynayan herkese ve her şeye karşı tavır almak, sadece İslamî bir duyarlılık değil insanî bir vazifedir. Emin olun, sağlıksız domates ya da mısırdan çok daha fazla dert edinmemiz gereken bir şey varsa, o da budur.



Süleyman Ragıp Yazıcılar | Genç Dergi Şubat


(KIRKLAR talebe y.alıntı)

Güzel bi konu olmuş sevgili meymune, ellerine sağlık.

toplum olarak kanayan yaramız maalesef.

islamı yaşamk ve yaşatmak hem zor hem kolay bu devirde.

hani buyuruyor ya Efendimiz; "İnsanlar öyle bir devir yaşayacaklar ki, o devirde dini üzerine sabret­mek, elinde ateş tutmak gibi zordur. "

İşte bu zamanı tarif etmiş Efendimiz adeta...

Rabbim cümlemizi ve cümle ümmeti muhammedi Ahlakı Muhammedi ile ahlaklandırsın


Rabbim cümlemizi ve cümle ümmeti muhammedi Ahlakı Muhammedi ile ahlaklandırsın


Amin.. paylaştığın için teşekkür ederiz.

Aslında ahlakımızın genetiği ile yıllar önce oynandı da farkına vardıkmı acaba.... Tv'yi açtığımızda da izleyecek birşey bulamıyoruz zaten . Bir kaç dini kanal hariç hepsinde yukarıda anlatılanlar mevcut. .. bilinçli insanlar bunu ne kadar örnek almasa da ortamda bulunan çocuk bunları hemen kapıyor. Artık birşeyler yapmak bu gidişata bir dur demek gerekiyor. Ben şunu demek istiyorum diziler deki olayların gidişatına üzüleceğimize aklımızı başımıza toplayıp yeni nesillerin bu dizilerden dolayı ahlaksızça gidişatına üzülmek gerekiyor.

sevgili laleee kardeşim katkı ve yorumuna teşekür ederim,ayrıca h.shn kardeşim sizede.. :)




Rabbim cümlemizi ve cümle ümmeti muhammedi Ahlakı Muhammedi ile ahlaklandırsın


Serbest Kürsü

MollaCami.Com