Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ölen yakınlarımızı unutmayalım

Allah dostlarından biri rüyasında bir kabristan görüyor,bakıyor ki kabristandakilerin herbiri kabirlerinden cıkmıs,önlerinde de nurdan tabaklar ve iclerinde güzel güzel yiyecekler var.Fakat bir tanesinin önünde ne tabak var ne yiyecek var.
O adama soruyor:
-Herkezin önünde nurdan tabaklar ve icinde cesit cesit yiyecekler varkan,senin önun nıcın bos?
O ölu diyor ki:
-Bu görmüs oldugun kimselerinyakınları,bunlar hakkında hem dua ediyor hem de ruhları icin sadaka veriyorlar.Önlerindeki nurdan tabaklar ve güzel yiyecekler,o sadaka ve duaların sevap ve bereketlidir.Benimse hayatta bir oglum var ama hayırsız.Benim icin ne dua eder ne de sadaka varir.Ben,hemmahrum kalıyorum,hem de komsularımdan utanıyorum.
Rüyayı gören zat,uyanınca o adamın oglunu cagırtıyor ve görmus oldugu ruyayı anlatıyor.
Adamın oglu pisman oluyor ve:
-Bundan sonra ben de digerleri gibi olacagım.Simdiye kadar yapmıs olduklarımdan pisman oldum.Tevbe ediyorum,diyor.
Ayrıca ibadete yöneliyor ve babasının ruhuna sadakalar ve onun affedilmesi icin Allah'a dua ediyor.
Rüyayı goren zat bir sure sonra aynı ruyayı tekrar göruyor.Bu sefer gencın babasıda dıgerlerı gıbı neselıdır.Önunde nurdan tabaklar,güzel güzel yıyecekelr vardır.
Rüyayı gören zata diyor ki:
-Allah senden razı olsun.Senin irsadınla hem oglum cahennem atesınden kurtuldu hem de ben eskisi gibi rahmaetlerden mahrum kalmadım.
Bu kıssa bize bir ibret olmalıdır.Ölenlerimizi unutmamalı ve daima onların ruhları icin sevap göndermeli ve haklarında hayır dualar etmeliyiz.Biz ölülerimizi unutmassak,biz öldukten sonra da okur ve bizim icin hayır dua ederler.
Vefat eden müslümanlar icin neler yapılabilir?
Her türlü sevap is yapılıp ruhlarına hediye edilir.Onlar icin sadaka verilir,hac yapılır,kurban kesilir.Kur'an okunulur,hatim yapılır.Bunların hangisi olursa olsun sevabı onların ruhlarına gönderilir.Hatta nafile namaz kılıp sevapları onların ruhlarına hedıye edılır.
Hicbir sey yapamayanlar,1 FATİHA 3 İHLAS Suresi okumakdan da aciz degillerdir.En az bunu yapmalıdır.


Hikaye & Kıssalar.

MollaCami.Com