Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Abartılan Ara Öğünler Kilo Aldırıyor

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Toplum Beslenmesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Ersoy, insanın kan şekerinin dengede tutulması için günde en az üç öğün yemek yemesi gerektiğini ifade ediyor.


Özellikle güçlü bir kahvaltı yapmadan dışarı çıkılmaması gerektiğini dile getiren Ersoy, öğlen yemeğinin geçiştirilmemesi ve akşama öğününde çok yemek yenilmemesi gerektiğini bildiriyor. Ara öğünlerde aşırı tüketime gidilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Ersoy, ara öğünlerde meyve, sütlü tatlı, simit, kuru meyve ve leblebi gibi gıdalar öneriyor. Yatmadan 4 saat önce akşam yemeğinin yenmiş olması gerektiğini hatırlatan Ersoy, yaşam temposu yoğun yaşayanların sabah yemeyip, öğleyi geçiştirip, akşama yüklenme hatasına sık sık düştüğünü vurguluyor.

Bu durumun insanda yağ dokusunu artırdığını belirten Ersoy, şu tavsiyelerde bulunuyor: "Kuşluk ve ikindi vakitleri gibi aralara da iki temel öğün koyarak kan şekeri dengelenmeli. Bazen ara öğünlerin sayısı 8'e çıkarılabiliyor. Ayrıca ara öğünlerde aşırı tüketime gidilebiliyor. Hatta bazen bol enerjili, aşırı yağlı yiyecekler de yenilebiliyor. Böylece ara öğünler 'ara' olmaktan çıkıp ana öğüne dönüşüyor. Bu da kilosunu kontrol altında tutmaya çalışanların daha çok kilo almasına yol açabiliyor."

ÜNAL LİVANELİ

sizce bu tarz beslenmede bir tezat yokmu
peygamberimizin sünneti iki öğünken bu yeni yeme tarzı sanki kasti yapılmış bir oyun gibi geliyor bana nacizane fikrim sizler ne düşünürsünüz bilmiyorum
selametle


sizce bu tarz beslenmede bir tezat yokmu
peygamberimizin sünneti iki öğünken bu yeni yeme tarzı sanki kasti yapılmış bir oyun gibi geliyor bana nacizane fikrim sizler ne düşünürsünüz bilmiyorum
selametle


Elbette de sünnet olan iki ögün en saglikli beslenme tarzidir. Ancak bunu herkes nefsinde uygulayamiyor maalesef. Sahsi olarak bunun bir nefis muharebesi oldugunu düsünüyorum. Nefsine yenik düsmeyen iki ögün yesin! En fazla üç ögün. Yine dayanamayan en fazla üç olmak üzre hafif ara ögünler alabilir. Burda tartisilmasi gereken asil ne kadardan sonrasi haramdir? Ne kadarina mekruh olmakla birlikte cevaz vardir? ??? Burasini mevzuya vakif hocalarimiza birakiyorum.


Dengeli Beslenme & Diyet

MollaCami.Com