Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


kınıyorum



"Minare Yasağı"na Tepki Yağıyor
Müslümanların protestosuna İsviçre halkı da destek verdi. İsviçre hükümeti, ekonomik boykotlardan endişe ediyor.


İsviçre'de "inanç özgürlüğüne darbe olarak nitelendirilen" minare yasağı, tepkilere sebep oldu.

Hem bu ülkedeki hem de Avrupa genelindeki Müslümanları rahatsız eden bu gelişmeyi, İsviçreliler de protesto etti.

Aşırı sağcı partilerin girişimiyle düzenlenen referanduma başından beri karşı olan İsviçre hükümeti ise ekonomik boykotlardan kaygı duyuyor.

Referandum'dan Yüzde 57 Evet Çıktı
"Camilere yeni minare yapımına yasak getirilsin mi?" sorusunun yöneltildiği referandumda, katılanların yüzde 57'si "evet" dedi.

Referandumun kesin sonuçlarına göre İsviçre konfederasyonunu oluşturan 26 kantondan sadece dördü minare yasağına karşı çıktı.

Bu gelişme 400 bin Müslümanın yaşadığı İsviçre'de protesto edildi.

Protestoya İsviçrelilerden Destek
Bern'deki parlamento binası önündeki gösteriye ülkedeki Müslümanların yanısıra çok sayıda İsviçreli de destek verdi.

Minare yasağını mumlar yakarak protesto eden topluluk, referandum sonucunun inanç özgürlüğüne darbe indirdiğini dile getirdi.

Protesto gösterisinde, İsviçrelilerin astığı "Bu benim İsviçrem değil" pankartı da dikkat çekti.

( Zaman, zaman şekil olarak hafif değişiklik arz etsede gündeme getirilen ve nedense
islami esaslara, sembollere ve içeriklere yönelik yaptırım, karar ve oluşumları tasvip etmediğim
gibi kınıyorum. Hiçdeğilse kınadığımı ve sessiz kalmadığımı bu uygulamamla tavır alıyorum, biz
müslüman olarak onların ibadet ve ibadetle ilgili kriterlerine böyle hiç bir şekilde tavır ve yaptırımlar almıyorken onlara ne oluyor ki kendilerince her fırsatta ve ara ara böyle yollara
başvuruyorlar anlamakta zorlanmaktayım. Rabbim onların ıslahını versin, bu uygulaları planlayan, uygulamaya karar veren, hayatiyete geçirmeye teşebbüs edenlerin iflakını, iflaklarının mümkün olmaması durumunda Kahhar ismi şerifi ile kahırlarını nasip etsin.
muradd )



Hükümet ve Meclis'in gereken düzenlemeleri yapmaması yüzünden, katsayı engelini kaldıran YÖK kararı, Danıştay tarafından iptal edildi. Milletin beklentilerinin aksine, eşitlik ve adalet duygusunu rencide eden bu iptal kararı, bayram öncesi meslek liselilere matem yaşattı. Karara her kesimden büyük tepki var.

Iŝin garib tarafi, su anda isviĉrede toplu topuna tek elimin parmaĝiyla sayilabilecek kadar minare bulunmasi, ve bunun birtanesinin Mehdilik iddiaa eden Ahmediyye firkasina baĝli bulunmadi..

Kaldiki, minare yapmak istersen bir ĉaĝresini bulup halen yapabilmek mumkun, yeni duzenleme ile.. ::)

çok haklısınız.isviçrede yapılanları kınamamak elde değil,müslümanlara hiçbir eziyeti çektirmekten geri durmuyorlar.sadece isviçre ile de sınırlı değil..almanyada türk diye müslüman diye öldürülüyorz.filistinde ırakda bosnada gazzede neler yaşadı kardeşlerimiz neler çekti ve NEDEN ÇEKTİ???!hiçbirimiz tv karşısında seyredip ağlamaktan başka birşey yapamadık,dost eli bekleyenlere uzatamadık ellerimizi.sözde insan hakları savunucularının yaptıkları vicdansızlığa dur diyemiyo kimse.dünyaya adalet dağıtan osmanlının iyiliklerinin karşılığı müslümanlara eziyet olmamalıydı.ahde vefa bu değildir...


Genel Duyurular

MollaCami.Com