Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kentsel dönüşüm projeleri

Düzce-Camikebir mahallesi kentsel dönüşüm projesi

M. Murat Uluğ ve Eylem Pala Uluğ tarafından tasarlanan proje, Düzce'nin Camikebir Mahallesi Asar Deresi kıyısındaki 75.000 m2'lik bir alanı kapsıyor. İki seçenek olarak ele alınan yerleşim, konutlar, çarsı + büro yapısı, sosyal ve kültürel merkez, toplantı, spor, gezinti ve oyun amaçlı açık alanlardan oluşuyor.


Ankara-Kuzey Ankara Girişi Kentsel dönüşüm projesi

İlgili kanunlarla belirlenmiş olan proje alanı I. Etap ve II. Etap olmak üzere iki kısma ayrılmış. 380,81 hektarlık I. Etap Öncelikli Proje Alanı uygulamalarına 2005 yılının Mart ayında başlanmış.
TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında 650.000 m2’lik rekreasyon alanı ve büyük ticaret merkezi ile yaklaşık 8.000 adet hak sahiplerine, 9945 adet finansman amaçlı olmak üzere yaklaşık 18.000 konut üretmeyi planlıyor.
Özel rekreasyon alanı içerisinde, yaklaşık 5.000 kişiyi alabilecek kapasitede 1 kongre merkezi, 5 restoran, 2 açık amfi, 1 otel, 4 kafeterya, 1 alışveriş merkezi, pastane, çok sayıda büfe, 1 spor merkezi, çeşitli sosyal etkinliklere imkân verecek sosyal tesisler, 1 adet tanıtım ve sergi salonu, çeşitli sportif etkinliklere imkân verecek spor tesisleri (basketbol sahası, futbol sahası, tenis sahası, mini golf sahası), çok sayıda işyeri, yaşlılar, hanımlar ve gençler için aktivite ve kültür merkezleri yapılması planlanıyor.




Bursa -Merinos Kültür Merkezi ve Parkı Projesi

Cumhuriyet Tarihi içinde sanayileşmenin sembollerinden birisi olan Merinos Fabrikası ve çevresi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden işlevlendirilerek, kentin sosyal-kültürel ihtiyacına cevap verecek biçimde projelendirildi. Yeni projelendirmede üç temel başlık yer alıyor:

• Teknolojik ve fonksiyonel ömrünü kaybetmiş bulunan eski Merinos Fabrikası Binası’nın yeniden işlevlendirilerek restorasyonu,

• 270.000m² alana yerleşen Merinos Projesi’nde, yaklaşık 210.000 m²'lik yeşil alanın kentin ve yakın çevresinin ihtiyacına dönük biçimde park olarak yeniden düzenlenmesi,

• Merinos Fabrika Binası ve Parkı ile bütünleşmiş, Bursa Kenti’nin günümüzdeki kültürel ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir Kültür Merkezi tasarımı.



Emeğine sağlık......

İlginiz için teşekkür ederim ihvan kardeşim.

Trabzon-Zağnos kentsel dönüşüm projesi

Trabzon Belediyesi ve Başbakanlık TOKİ protokolünde gerçekleştirilen Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm Projelerinin ilk ayağı olan Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yapım ihalesi 20.11.2006 tarihinde sonuçlanmıştır. İçinde sosyal ve kültürel mekânları (2 adet Kafeterya 1 adet çok amaçlı birim, 1 adet amfi tiyatro ve çeşitli su elemanları) içeren projenin 3.949.000 YTL ye tamamlanması öngörülmektedir.




Mimarlık

MollaCami.Com