Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


''Vermek insanı yaşatır, saklamak ve biriktirmek öldürür.''

Filistin'de iki deniz varmış.Bu denizlerden birinde balıklar yaşarmış.Bu denizin suları masmavi ve tertemizmiş. Bu denizin hemen yanıbaşında olan diğer denizin suyu ise mavi değil, kirli renkliymiş.O denizin içinde balıklar yokmuş. Kıyılarında insanlar dolaşmazmış. Bu iki denize aynı nehirin suları akarmış. Nehrin dağlardan getirdiği temiz sular birinci denizin suyunu tazeler, rengini mavileştirirmiş. Nehir ikinci denizede aynı temiz suları getirdiği halde kirli kalırmış. Öyle ki bu denize ''Ölü Deniz''denir olmuş.
Bu iki denizin birbirinden tek farkı neymiş biliyormusunuz ? Mavi olan deniz, nehrin getirdiği suları başka denizlere taşırmış. Yani aldığı kadar veririmiş de. Ölü deniz ise aldığını kendine saklar, bir damla suyu bile başkasına vermezmiş. Aldığını veren deniz mavi ve canlıymış. Aldığını saklayan deniz ise kirli ve ölüymüş.
'' İşte böyle'' dedi babam ,''Vermek insanı yaşatır, saklamak ve biriktirmek öldürür.'' Sonra haritayı açtık ve bu iki denizi bulduk. Gerçekten de birincisinin adı Galile, ikincisinin adı Ölü Deniz'di.

Çok güzel ve anlamlı bir paylaşım.Teşekkürlerr..

Ben teşekkür ederim sağolasınız kardeşim.


Ben SİZE paylaştığınız için teşekkür ederim sağolasınız kardeşim.

:) :) çok güzel..emeğinize sağlık...


Hikayeler

MollaCami.Com