Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BİDAT

TARİKATLER TASAVVUF VE KİTAPLAR BİDAT OLUYOR MU

Peygamber efendimiz (s.a.v.) "Dine sonradan sokulan her şey bid'attır, her bid'at sapıklıktır, her sapıklık da cehennemliktir." (Nesâî (1578)) buyuruyor.

"Şerru'l umûri muhdesâtiha. Küllü muhdesetin bid'atun. Ve küllü bid'atin dalâletun. Ve küllü dalâletin fi'n nâr."

(İşlerin en şerlileri sonradan çıkarılanlarıdır. Sonradan çıkarılan herşey bid'attır. Her bid'at sapıklıktır ve her sapıklık cehennemdedir.)

***

Şimdi buna göre sizin sorunuz pek manasız ve anlamsızdır. Sorunuzun sebebi "bid'at nedir?" i öğrenmek mi yoksa fitne çıkarmak mıdır? Çünkü bid'at'ın manasını gerçek anlamda biliyorsanız bu soruyu sormanız niyetinizin başka olduğunu gösterir.

Resulullahın ve esbabının yolundan gidenler, yalnız ehl-i sünnet olanlardır. Kur'an-ı kerimden ve hadis-i şeriflerden çıkarılan bilgiler içinde kıymetli, doğru olan, yalnız Ehl-i sünnet alimlerinin, Kitaptan ve Sünnetten anlayıp bildirdikleri bilgilerdir. Çünki, her bid'at sahibi, ya'ni her reformcu ve sapık kimse, bozuk düşüncelerini, kısa aklı ile Kitaptan ve Sünnetten çıkardığını söylüyor. Ehl-i sünnet alimlerini gölgelemeğe, küçültmeğe kalkışıyor.

Ehl-i sünnet alimlerinin bildirdiği şekilde itikadı düzelttikten sonra, helal, haram, farz, vacip, sünnet, mendup, mekruh olan şeyleri de fıkıh kitaplarından öğrenmek ve her işi bunlara göre yapmak lazımdır.

Müslümanlar bağlı oldukları mezhebten zerre kadar ayrılmamalıdır. Fıkıh kitapları ne diyor, ne yazıyorsa aynen kabul edilmeli ve asla tartışılmamalıdır. Aksi takdirde din, iman tehlikeye girer.


***

Tasavvuf ve tarikatler hakkında bilgi için;

>> TASAVVUF VE MANEVIYYAT

>> Tasavvuf ve Tarikatler

Bid'at ve Hurafeler hakkında bilgi için;

>> Bid'at nedir, hurâfe neye denir?


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com