Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Keşkül
Keşkül
Malzemeler :
• 3 su bardağı süt
• 2 yumurtanın sarısı
• 1 su bardağı tozşeker
• ¾ su bardağı pirinç unu
• 1 kahve fincanı file badem ½ kahve fincanı hindistancevizi
• 1 paket vanilya
• Antepfıstığı
Hazırlanışı :
Sütle yumurta sarısını telle iyice çırpın. Orta ateşte, şekeri ilave ettikten sonra karıştırarak pişirin. Ayrı bir kapta pirinç ununu suyla, ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Süt kaynayınca, pirinç ununu ilave edin.
2-3 dakika kaynadıktan sonra hindistancevizi, file bademleri ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve ocağı kapatın.
Keşkülü kaselere pay edin, antepfıstığıyla süsleyerek soğuk servis yapın.
paylaşım için teşekkürler firdevs kardeşim. yaklaşan mübarek ramazan ayı için
iyi bir tarif
emeginize saglik.. :)
yıne antep kelımesını tarıfın ıcıne karıstırdın fırdevs kardesım ;D
teşekkurler
yıne antep kelımesını tarıfın ıcıne karıstırdın fırdevs kardesım ;D
teşekkurler
Rica ederim...
Gözlerinize sağlık, ilginizden ötürü hepinize ayrı ayrı ben teşekkür ederim...
Eeeee Zambak bi Antepliden başka ne beklenir... ;D
Eeeee Zambak bi Antepliden başka ne beklenir... ;D;D haklısın
eline emeğine sağlık çok teşekkürler..
Rica ederim...
Gözlerine sağlık cennet ırmağı...