Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ERKEKLERDEN YEMEK TARİFLERİ

*KOLAY YEMEKLER
*Domatesli Biberli Yumurta
*Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.Sigaranin külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtaları kırıp sigaramizi bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altını kapatiyoruz.
*Biberli Domatesli Yumurta
*Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabilecegimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibipişiriliyor.

*Makarna
*Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltip maç izlemeye başliyoruz. Ilk yarinin ortalarına doğru kalkıp altını kapatiyoruz.Tencerenin içinden seçtigimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz. Yapışırsa pismiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldiysa tencerenin kapağını kapatip lavabodaki en kirli tabağın üzerine dogru döküyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor)Uzerine ketcap döküp yiyoruz.
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışıyor.
*Tuzlu Makarna
*Yapılışı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan once tuz koymayı akıl ediyoruz ...Oyle daha güzel oluyor.
*Pilav
*Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini birarada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yoğurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyuppişiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.
* Patates Kızartması
* En kolay işlerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızğın yağa atiyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanındakapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tv'de pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencerede yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
* ORTA ZORLUKTAKİ YEMEKLER
* Hazır Pizza
*Pizzamizi fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapıştırmamak.
* Hazır Köfte
*Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup kofteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yuzden başında beklemek lazım.
*ZOR YEMEKLER
*Konserve Türlü
*Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başında beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bi şeye benziyor.
*Tavuk
*Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atiyoruz arada pişip pişmedigine bakmak için hayvanın kaba etine çatal sapliyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pişirirken istege bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.
*ULTRA ZOR YEMEKLER
*Kıymalı Bamya
*Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iş. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.

*PÜF NOKTALARI
1-) Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptıgınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
3-) Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın.Özellikle rendelediginizde elleriniz çok kotü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasiyla beş altı kez vurmayı deneyin, aynı işi görür.
4-) Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patliyorlar.
5-) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir. Sakin yemeyin.
6-) Sebzeleri pisirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
7-) Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. Ikiye ayırıp ortasından kasıkla yiyebilirsiniz.Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
8-) Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur.
9- ) Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
10-) Spagetti pakedini açmak için pakedi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Pakedin üst tarafı yırtılacaktır.Belki bu işlem sırasında makarna unufak olabilir ama risk almaya değer.Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size çok marjinal bir hava verir.
11-) Sağda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen bişey varmış.Birden içimi bir heyecan kapladı.Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen gidip aldım bi tane. Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım biraz. Ben açıkcası ufo gibi bişey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi.Içindede vantilator gibi bişey var. Bununla birlikte bi ton plastik zımbırtı daha cıktı içinden ama bi işe yarayacaklarını sanmiyorum. Neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan attım içine. Bakalim ne yapacak diye bekledim. Kabuklarını bile soyamadı Paramparça etti bıraktı. Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yıkayıp vantilator gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı düsünüyorum.Belki fan olarak iş görür. Onun dışında tamamen para tuzağı. Ilerde çıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum.


Komik Yazılar

MollaCami.Com