Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ahir Zaman Alemetleri

Ahir Zaman Alemetleri

Ahir zaman kavrami bazi insanlar için tanidik bir kavram olmayabilir.Bu nedenle öncelikle bu kavrami kisaca açiklamakta yarar var.Ahir zaman,"son dönem" anlamina gelir ve Islam'a göre kiyamete yakin bir zamanda yasanacak bir dönemi ifade eder.

Kuran'daki isaretler ve Peygamberimiz (sav)'in hadislerindeki detayli açiklamalar biraraya getirildiginde ortaya önemli bir sonuç çikmaktadir.Ayet ve hadisler ahir zamanin iki safhali oldugunu göstermektedir.Birinci devre dünyanin maddi ve manevi sorunlarla dolu oldugu bir dönem; bunun ardindan gelecek ikinci devre ise "Altinçag" olarak adlandirilan, Kuran ahlakinin ve her alanda üstün bir refahin yasanacagi bir çagdir.Dünyanin,Altinça'in sona ermesiyle birlikte çok hizli bir sosyal çöküs içine girmesiyle de kiyamet saatinin gelisi beklenmektedir.

Bu sitede,Ahir zaman alametlerini ayet ve hadisler dogrultusunda inceledigimiz bazi kitaplarimizdan seçmeler yapilmistir.Açikça görülmektedir ki söz konusu isaretler birbiri ardinca, birebir tasvir edildigi sekilde, içinde yasadigimiz çagda ortaya çikmaya baslamistir.On dört asir öncesinden bildirilen alametlerin çikisi, inananlarin Allah'a olan iman ve bagliliklarini artiran son derece büyük olaylardir. Bu kadar isaretin bir arada ve çok kisa bir zaman dilimi içinde art arda gerçeklesmis olmasi elbette tesadüf degildir.Bu isaretler Allah'in inanan kullarina birer müjdesidir.

Ilerleyen bölümlerdeki çalismamiz da Rabbimizin"Ve de ki: Allah'a hamdolsun.O size ayetlerini gösterecektir, siz de onlari bilip taniyacaksiniz."(Neml Suresi,93) vaadi dogrultusunda hazirlanmistir.Özellikle belirtmek istedigimiz önemli bir husus da sudur ki, her seyin en dogrusunu Allah bilir.Her konuda oldugu gibi ahir zaman hakkinda da O'nun bize ögrettiginden baska hiçbir bilgimiz yoktur.

KIYAMET SAATI YAKINDIR

Insanlarin büyük bir bölümü kiyamet günü hakkinda bilgi sahibidir.Hemen hemen herkes kiyamet saatinin dehsetinden az veya çok haberdardir.Buna ragmen, insanlarin böylesine hayati bir konuda gösterdikleri ortak bir tepki vardir; kiyamet üzerine düsünmek veya konusmak istemezler.Kiyamet saati geldiginde yasanacak korkuyu akillarina getirmemek için yogun bir çaba sarf ederler. Gazetede okuduklari bir afet haberinin veya bir felaketi gösteren bir filmin kendilerine kiyameti hatirlatmasina dahi tahammül edemezler.Bu günün mutlaka karsilasilacak olan büyük bir gerçek oldugunu düsünmekten kaçinirlar.Bu konudan bahseden kisileri dinlemek,bu büyük günü anlatan yazilari okumak istemezler. Bunlar,kiyamet düsüncesinin neden oldugu korkudan kaçmak amaciyla gelistirdikleri yöntemlerden bazilaridir.

Cogu insan da kiyamet saatinin gerçeklesecegine ciddi anlamda ihtimal vermez. Bunun bir örnegini Kehf Suresi'nde anlatilan zengin bag sahibinin ifadelerinde de görmekteyiz:

Kiyamet-saatinin kopacagini da sanmiyorum. Buna ragmen Rabbime döndürülecek olursam,süphesiz bundan daha hayirli bir sonuç bulacagim.(Kehf Suresi,36)

Bu ifadelerde Allah'a inandigini söyleyen,fakat kiyamet gerçegini düsünmeyen, üstelik ayetlere zit iddialar ileri sürenlerin gerçek zihniyetleri gözler önüne serilmektedir.

Baska bir ayette de kiyamet saati ile ilgili olarak kuskuya kapilan,süpheye düsen inkarcilardan söyle söz edilmistir:

"Gerçekten Allah'in vaadi haktir, kiyamet-saatinde hiçbir kusku yoktur." denildigi zaman siz:"kiyamet-saati de neymis,biz bilmiyoruz; biz yalnizca bir zanda (ve tahmin) bulunup zannediyoruz; biz kesin bir bilgiyle inanmakta olanlar degiliz." demistiniz. (Casiye Suresi, 32)

Bir kisim insanlar da kiyamet saatini bütünüyle inkar ederler. Böyle bir tavir gösterenler ise Kuran'da söyle bildirilmistir:

Hayir, onlar kiyamet-saatini yalanladilar; Biz kiyamet-saatini yalan sayanlara çilginca yanan bir ates hazirladik. (Furkan Suresi, 11)

Gerçegi ögrenmek amaciyla, bizlere yol gösterecek tek kaynak olan Kuran'a baktigimizda apaçik bir gerçekle karsilasiriz.Kiyamet hakkinda kendini kandiran insanlar büyük bir hata yapmaktadirlar.Cünkü Allah ayetlerinde,kiyamet saatinin yakin oldugunu ve bu konuda hiçbir süpheye yer olmadigini haber vermektedir:

Gerçek su ki kiyamet-saati yaklasarak gelmektedir,onda süphe yoktur...(Hac Suresi,7)

Biz gökleri,yeri ve her ikisinin arasindakileri hakkin disinda (herhangi bir amaçla) yaratmadik.Hiç süphesiz o kiyamet-saati de yaklasarak-gelmektedir...(Hicr Suresi,85)

Süphesiz kiyamet-saati yaklasarak gelmektedir,bunda hiçbir kusku yok... (Mümin Suresi,59)

Kuran'in kiyamet ile ilgili mesajinin üzerinden 1400 sene kadar uzun süre geçtigini, bu sürenin de bir insanin hayatina kiyasla uzun oldugunu düsünenler olabilir. Ancak burada söz konusu olan, Dünya'nin, Günes'in, yildizlarin, kisacasi tüm kainatin sonudur.Evrenin milyarlarca senelik geçmisi göz önüne alindiginda, on dört yüzyillik bir zaman diliminin çok kisa oldugu kesindir.

HARUN YAHYA

Selam sevgi ve Dua Ile

moderatör efendi bizim alıntıları siliyor. ama harun yahyanın kiler silinmiyor....* neden acaba???????????????????????????????????? ???

Doğru dürüst kaynak gösterip nereden alındığı belli olan yazıyı niye sileyim?

harun yahyanın alıntıları kabul ediliyorsa A.h.kilerde kabul edilmeli.


Kıyamet Alemleri

MollaCami.Com