Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Aşkının Delisinden Aşkına Mektuplar-0001


Ta, şuramdan yazıyorum sana.

Ya da yazmaya çalışıyorum.
Yazabilirsem tabi ki çok zor. Seni bana anlatmak gerekmez, saten seni iyi tanıyorum da.
Ben kendimi sana nasıl ifade edeceğim.
İfade etmekle de kalmıyor iş. Sana olan sevgimi, sevdamı nasıl yazacağım. Nasıl haykıracağım sana Seni Seviyorum diye.

Of be of. Başlamadan daha teklemeye başladık. Ne kadarda zormuş sevmesini söylemek.
Gecenin bir yarısında nereden bulacağım ben o güzel süslü kelimeleri. Ansiklopedi desen yok. Dil dersen bir tane. O da zor anlatıyoruz derdimizi. Güzel sözler kitabı, şiir kitabı onu alan okuyan kişi nerde. Koyarız teybe yanık bir kaset. Hani iki de tek atarsak belki o zaman dilimiz çözülür. Çekingenliğim geçer belki kim bilir?

Yazarım o zaman sensiz bir hayat düşünemediğimi. Senin olmadığın bir dünyanın kâinatta kabul görmeyeceğini. Hatta senin yaşamadığın günlerin tarih sayfalarından silinmesini isteyebilirim...
Bak iş de adını da bilemedim. Her kim bu takvimi başlattı ise. Senin adına bir de ay yapmaları lazımdı neyse, o detaylara girmeyelim. Konumuz dağılmasın.
Dedim ya yazacak şey çok. Ben daha ısınamadım. Isınınca yazacağım içimdeki alevleri.
Fışkıracak bağrımdan. Deli diye kızacaksın beklide. Olsun be. Aşkının delisi olurum...
Bak sevdim bu ismi de Aşkının delisi.

Evet, Aşkının delisi.
Sana bu mektubu bir şantiye odasından yazıyorum. Sen evde geceliklerle dolaşıyorsun ama biz üşümemek için gecenin bir yarısı hala giyiniğiz. Romantik bir şeyler düşünüyorum ama gelmiyor aklıma. İnşaatçı aklı ne olacak. Kaba saba bir adamız. Saçlar yerinde, ilave olarak da bir haftalık sakal.

Benim romantizm olsa, olsa sana bir ev yapmak olur. Ben kabasını yapacağım mesleğe uygun olarak. İçini döşemek çoluk çocuk sana ait.
İnşaat yaparken de bir yerlerine işaret, bir şeyler koymak lazımmış. Hani eskiler yaparmış. Köşeye bir küp altın filan. Yıkılırsa yeniden yapması kolay olsun diye. Hoş bende küp de yok, onu dolduracak altında.

Bak aklıma ne geldi. Hem sağlam olur, hem de günün birinde hesapta olmayan bir nedenle yıkılırsa. Ki temenni etmiyorum da. Yıkıntılar arasında dolaşanlar bizi bilebilir.

Kullanacağım her kum tanesine, senin adının yanına birde seni seviyorum yazacağım. Harcını da sevgimle karıştıracağım.

Bak gördün mü yine bir şey yazamadım. Sabah oldu, şişe bitti, sayfa bitti. Bana şimdilik müsaade. Sen hele bir cevap yazda. Bende bu arada düşüneyim. Sana romantik neler yazabilirim. Alnından, gözlerinden eğer izin var ise de dudaklarından öperim.

Unutma bu kaba inşaatçı seni sevecek, o inşaatı yapsa da yapamasa da..

Tarihler yeniden düzenlenince yazılacak. Şimdilik M.S herhangi bir yıl.


Beyas
Yılmaz Barıtlı

güzel yazmışsın kardeşimde sanki yanlış yere postalamışın mektubunu ;D ;D


Kendi siirleriniz

MollaCami.Com