Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Görmeden alırsan 1 altın görürsen 1000 altın

Alimlerin kıymetini bilen Dini mübine çok hizmet eden aile hayatına imrendigim HALİFE HARUN REŞİD Ve onun sevgili eşlerinin başından bir gün şöyle bir olay geçer.

Halife Harun Reşidin biliyorsunuz Allâh dostu bir kardeşi var ama bu kendisini deli olarak gösterir öyle yaşar ama bilenler den halifenin hanımı bunun kıymetini bilir ona çok saygı gösterir onun dedikleri yapar.
İş de birgün Halife gezerken kardeşinin toprakla oynadığını görür ona ne yapıyorsun?diye sorar Behlül dane Hz., Cennet de köşk satıyorum der halife güler kaç altın der.Behlül Dane Hz. "görmeden alırsan 1 altın" der halife gülerek gider.
Akşam eşine olayı anlatır hanımı bunda bir hikmet oldugunu sezer hemen sabahleyin aynı yere gider gene behlül dane Hz. kumdan evler yapıyor. bunları kaça satıyorsun diye sorar oda derki eğer görmeden alırsan 1 altına satıyorum der 1 altını verir ordan bir ev alır gece rüyasında halife şöyle bir rüya görür .
Kendisi cennetde geziyor etrafda bir köşk ama çok güzel bu kimin diye sorar onu görmeden 1 altına senin hanımın aldı derler.
uyanır hemen anlar sabahleyin Behlül Dane nin yanına koşar ya Behlül o evlerden bir tane almak istiyorum deyince şöyle cevap verir " evler 1000 altın oldu" halife hani 1 altındı deyince onu hanımın görmeden aldı. sen gördügün için 1000 altın der.

Allâh C.C. bizede bunları nasip etsin.

etkileyici bir paylaşım emeğinize sağlık


etkileyici bir paylaşım emeğinize sağlık

Güzel bir hikaye kardesim bizimle paylastigin için Allah razi olsun...

:'( :'( :'( :'( :'(

çok güzel emeğine sağlık allah razi olsun kardeşim

Allah razı olsn büyüklerin her hali başka ibret evren bır olay Allah sefatlerını nasip etsin

emeğine saglık devamı gelir inşallah


İz Bırakanlar (İslâm Büyükleri)

MollaCami.Com