Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İftar Menüsü - 11.gün

Mercimek Çorbası



Malzemeler
200 gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz


Yemeğin Tarifi

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.


Patatesli Tepsi Köftesi





Köfte Hamuru:
750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarısı
1 Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
Tuz, Karabiber
Köfte Baharı

Diğer Malzeme:
1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş)
1 Çorba Kaşığı Un
200 gr.(2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
15 gr.(1 Çorba Kaşığı)Tereyağı Yada Margarin
4-5 Dal Dereotu(İnce Kıyılmış)


Yemeğin Tarifi
Önce ekmeklerin kabuklarını alıp,ıslatın.Sonra sıkarak ufalayın.Karışık kıyma ,ekmek içi,yumurta sarısı,soğan, maydanoz,tuz,biber ve köftebaharını bir kaba koyun.İyice yoğurup,bu harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın.
Çiçekyağını bir tavada kızartın.Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın.Aynı yağda,çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın.
Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin.Üzerine bir kaşık yağla,bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C?lik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.



Bademli üzümlü pilav




Malzemeler

400 gr Pirinç
100 gr margarinEvin
50 gr Badem
50 gr Kuru üzüm(Sultani)
1 tatlı kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
Kuru üzümü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin.
Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin. Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin. Kabı ateşten alın.
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin. Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin. 2-3 dakika kavnamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci 10 dakika pişirin.
Bu arada kuru üzümü süzün. Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın. Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün.
Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.


Ispanak Soslu Makarna




Malzemeler
1 paket burgu makarna
Yarım kilo ıspanak yaprağı
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
100 gr kaşar peyniri
1 çay kaşığı muskat rendesi
Yeteri kadar tuz


Yemeğin Tarifi
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayarak süzün. Tereyağını tencerede eritip içerisine unu ilave edin. Hafif pembeleşince içerisine sütü ilave edin. İspanak yapraklarını yıkayıp ince kıydıktan sonra sütlü sosa ekleyin. 10 dakika devamlı karıştırarak pişirin. İçerisine tuz ve muskat rendesi ilave edin.
Makarnayı servis tabağına alıp üzerine ıspanak sosunu dökün. Kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpin. Servis tabağına aldıktan sonra da sıcak olarak servise sunun.

Bahçe Salatası



Malzemeler
3 Domates
1 Demet Roka
1 Kırmızıbiber
1 Turp
1 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
KREMA SOSU MALZEMESİ
150 gr Taze Krema
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Bal
Bir Tutam Kırmızıbiber


Tarifi
Domatesleri yıkayıp dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin. Yıkanmış roka yapraklarını kıyıp salata tabağına döşeyin.
Üzerine doğranmış domates, biber ve turbu ilave edin.Taze krema, bal, limon suyu ve bir tutam kırmızıbiberi blenderde çekin. Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın. yapın.


Sakızlı Tavukgöğsü



Malzemeler
2 Kahve Fincanı Pirinç Unu
2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Tozşeker
1/2 Tavuk Göğsü
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız


Tarifi
Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın.
Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.


AFİYET OLSUN..HAYIRLI İFTARLAR

Tesekkürler..elinize saglik..

Ellerinize sağlık kardeşim çok güzel bir menü hazırlamışsınız.


İftar Menüleri

MollaCami.Com