Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İftar Menüsü - 18.gün

buda acizane benim iftarım olsun...
RABBİM indi Uluhiyetinde kabul buyursun ve yine tekrarını nasip eylesin geldi de geçiyor bile mubarek sona doğru hızla yaklaşıyoruz ne yaptıysak ibadet ve ittiat yolunda elimizde sadece o kalıcak 11 aylık bir yola uğurluyacağız 11 ay sonra kim sağ kim ölü …

RAMAZAN ayı ne güzel ne muhteşem bir ay dostları akrabaları birbirine kaynaştıran küsleri kırgınları ise barıştıran bir ay birini mi kırdınız veya kırıldınız işte size çok mükemmel bir sebeb barışma vesilesi bir ay , yapın bir davet çağırın eşinizi dostunuzu küsseniz barışın, deyilseniz kardeşliğiniz pekişsin aldığınız sevapta cabası……

heleki birde bu güzel davetinize Riya karıştırmadan sadece halisane duygularla sırf RIZA-İ İLAHİ içinde yapıyorsanız sevaplar katlanıyor da katlanıyor…RABBİM inşallah yaptığımız her türlü taatı Rizasına Muvavfık eylesin AMİNN..

hadin benim fakiranemdeki iftara buyurun diyeceğim amma bu mümkün olmadığı için size şimdilik resimlerle sunum yapmakla iktifa ediyorum bellimi olur belki bir gün sizlerde misafirim olursunuz…sizleri ALLAH için seviyorum..

İşte size İFTAR SOFRAMIZ'ın genel görünümü nasıl beğendiniz mi?biliyorum sizler bu sofraların daha güzeline en iyisine layıksınız ama işte bizden de acizane bu kadar …



Sıcak sıcak nede güzel olur Orucu ilk ÇORBAYLA açmak.

gelenek bozulmuyor ve öylede oluyor…

Gelsin efendim Çorbamız..

Ne yalan söylüyeyim açıkçası bu çorbayı bir arkadaşta yiyene kadar ben böyle bir çorba bilmiyordum yani DÖĞMELİ ÇORBA
eşim Maraşlı onların orda da döğmeden yapılma çorba var ama bu kadar lezzetli olmuyor bu çorba çok leziz hemde vitamin kalori bakımından bir haylide yoğun bir çorba



MALZEMELER

1 su barda nohut

1 su barda döğme

1 kase yoğurt

1 avuç kıymadan yapılmış minik minik köfteler

2 yemek kaşı un

1 yumurta


YAPILIŞI

Geceden nohut ve döğmeyi güzelce yıkayıp ıslıyoruz

Sabah olunca bu 2 sini kaynatıp haşlıyoruz

Sonra bu karışma önceden kıymadan hazırlamış olduğumuz

Minik minik köftelerimizi ilave ediyoruz



Köfte malzemesi olarakta kıymamızın içine arzuya göre

kırmızı biber karabiber kimyon kekik tuz baharatları ilavesiyle yoğurup

yuvarlıyoruz..

ve kaynamakta olan bu nohut ve döğme karışımına ilave ediyoruz

ayrı bir yerde 2 yemek kaşı un'u 1 kase yoğurdu 1 yumurtayı 1 bardak su ile karıştırıp veya blandırdan geçirip

kesilmemesi için kaynayan karışımdan bu karışıma birkaç kepçe ile ılıklandırıp kaynayan döğmeli nohudumuzun içine azar azar ilave ediyoruz bir yandan da karıştırmaya devam ediyoruz 2 sinin özleştiğini anlayınca bir müddet yine kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz

sonra ocaktan aldığımız çorbamızın üzerine

yağını kırmızı pul biberini yakarak servise hazır etmiş oluyoruz..



Ana menümüz SEBZELİ KÖFTE bu yemeği her bayan bilir zannımca

ama gene adetet bozulmasın usulende olsa birkaç cümleyle özetliyivereyim

önce köftelerimizi yapıyoruz



MALZEMELER

Yarım kg kıyma

Kırmızı pul biber, karabiber ,kekik, kimyon, tuz arzuya göre 1 yumurtada kırılabilinir

Ben yarım fincanda irmik koyuyorum bazen kendime has denemelerim olur sizlerde isterseniz koyabilirsiniz güzel kabartıyor..bu harcımızı yoğurup resmimizde görüldüğü gibi yapıp veya kendi usulunuz ne ise öylede olabilir tepsimize dizip


Halka halka doğramış olduğumuz hem patatesleri hemde patlicanları çiğden tepsimize

Bir patlican bir köfte bir patates olarak dizebilrsiniz bir kapta salçalı su eritip az miktarda da sıvı yağ gezdirip 200-250 derece furunda yarım saat yada 45 dakika pişirebilirsiniz tabi herkezin furun durumuda değişik olabilir kendi furun ayarlarınıza göre bakın artık…



gelelim KOLAY MANTI mıza
bu mantı lezzet olarakta görünüm olarakta çok güzel yapmanızı tavsiye ederim
daha öncede vermiştim tarifini ama bir kere daha olsun karışmasın..



Manıtımız şöyle..

MANTI YAPILIŞ

Bu mantı bildiğimiz mantılardan deyil hazır yufkayı rula şeklinde dürün resimde görüldüğü gibi kesin ve bir delikli süzgü üzerinde soğuk su ile yıkayp süzdürdükten sonra

Kızgın yağda kızartın ve servise alın üzerine sarımsaklı yoğurt vede kırmızı pul biberle yağ yakıp servise sunun…


gelelim zeytin yağlı SARMAMIZA sarmayı tarife gerek yok zaten her bayan bunu bilir
ama sunum olarak belki sizlere bir fikir vermesi açısından yayınlamakta fayda var..




ELMA KOMPOSTAMIZIN da hakkını verelim yani



Gelelim Ramazan gecelerimizin olmazsa olmazı tatlımıza heleki bir davet veriyorsak

Tatlımız mutlaka olmalı..usul gene bozulmuyor işte GÜLLACIMIZ…



GÜLLACIMIZ

Güllacımızda her bayanın yaptığı gibi 1 paket güllacımıza 1 kg sütümüzü bir taşım kaynatıp az ılıtıp

bir sıra güllacı tepsimize serip üzerine 1 kepçe sütümüzü gezdirip

peyderpey elimizdeki paketten ne el veriyora bu güllacı üst üste serip her sermeye

süt gezdiriyoruz….

isterseniz her katın arasına bol ceviz isteseniz bir kata ceviz serpiştirirsiniz bunlar arzuya kalan teferuatlardır..


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...:))))

Hepside harika görünüyor canım nasıl çekti nasıllll.... :P :P :P ::)
Size misafir gelebilir miyim Hak Yolcusu, mümkünse ramazan boyunca sizde kalabilir miyim... ::) ;D ;D ;D

Teşekkürler... :)

tabi nedemek istersen gelecek RAMAZAN'ı şerife kadarda kalabilirsin
sevgili firdevs:))))))))))))


tabi nedemek istersen gelecek RAMAZAN'ı şerife kadarda kalabilirsin
sevgili firdevs:))))))))))))

::) :-[
Çok teşekkür ederim, Allah (c.c.) razı olsun, düşünmeniz yeter sevgili Hak Yolcusu ama gerçekten size gelmeyi çok istiyorum, Allah (c.c.) nasip eder İnşaAllah...
Bende beklerim, herzaman başımın üstünde yeriniz var... :)

inşallah RABBİM nasip ederse hem beklerim hemde sizi bende görmek tanışmak isterim..

ellerine sağlık kardeşim

sizinde gözlerinize sağlık teşekkür ederim..



teşekkürler...

seninde gözlerine sağlık cennet ırmağı teşekkrü ederim.

Ellerinize sağlık hakyolcusu kardeşim. Çok güzel bir iftar sofrası hazırlamışsınız. Her zamanki gibi ;)

siiznde gözlerinize sağlık çok teşekkür ederim beyendiğinize sevindim..


İftar Menüleri

MollaCami.Com