Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çilek Hoşafı



Malzemeler

1 kg çilek
1 su bardağı şeker
8 bardak su
Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra, tüm malzemeleri biraraya koyup kaynatıyoruz.
Şekerini arzuya gore azaltıp cogaltabiliriz

Çilekler dağılmadan delikli bir kaşıkla çilekleri tencereden alıyoruz.
Suyunu buzdolabına koyuyor, ve soğuk servis yapıyoruz.

Afıyet Olsun

İlk defa görüyorum çilek hoşafını... Peki çilekler ne olacak?


İlk defa görüyorum çilek hoşafını... Peki çilekler ne olacak?
İsteyen hoşafın içinde bırakabilir , isteyen pudra şekerine batırıp yiyebilir .
Önemli olan elini yakıp hata yapmaması :) :)

bende ilk defa görüyorum elinize emeginize saglik tesekkürler..


bende ilk defa görüyorum elinize emeginize saglik tesekkürler..
yuregınıze saglık kardesım ben teşekkur ederım


İsteyen hoşafın içinde bırakabilir , isteyen pudra şekerine batırıp yiyebilir .
Önemli olan elini yakıp hata yapmaması :) :)


Hoşafın içinde bırakmak daha güzel olur sanki. :)

çok guzel görünüyor

çileğin her çeşidini severim
receli kompostosu meyve olarak tüketimi herşeyi güzeldir
bol oldugu mevsimde fazla fazla alıp dondurucuya koyarım kış aylarında ise cok pratık olur receli cokda lezzetlidr :)
c vitamını bakımındanda zengindir :)

Değerli yorumlarınız için teşekkürler kardeşlerim :)

Elinize sağlık zambak kardeşim. Hoşafı çok severim. :)
Biz çilek hoşafını canımız çok istediğinde çilek reçelinden de yapıyoruz. Reçelin içine su ve biraz da şeker katıp ocakta çok az kaynatarak hazırlayabilirsiniz. :) Aynı tarifi diğer reçeller için de uygulayabilirsiniz. ;)


İçecekler

MollaCami.Com